Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών προκηρύσσει, για το έτος 2020, τους πιο κάτω Πανελλήνιους και Παγκύπριους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς:
α) ΠΟΙΗΣΗΣ: Μέχρι είκοσι (20) στίχους έμμετρους ή ελεύθερους,
β) ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ: Μέχρι τέσσερις (4) σελίδες, μεγέθους Α4,
γ) ΧΡΟΝΙΚΟΥ-ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ: Μέχρι τέσσερις (4) σελίδες, μεγέθους Α4, Όλα τα θέματα του διαγωνισμού είναι αφιερωμένα στην «Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών 90 χρόνια Δημιουργίας (1930-2020)» και μέγεθος γραμματοσειράς ARIAL 12.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Τα έργα να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα για όλες τις κατηγορίες.
2. Να υποβληθούν σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα με ψευδώνυμο, το οποίο θα αναγράφεται στο επάνω δεξιό μέρος του κειμένου. Τα πραγματικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο) του διαγωνιζομένου να κλεισθούν σε μικρό φάκελο και στο εξωτερικό του μέρος να αναγραφεί το ψευδώνυμο συστημένα στη διεύθυνση:
Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών
Τ.Θ.8231 Τ.Κ. 102 10 Αθήνα
Στο επάνω αριστερό μέρος του φακέλλου αποστολής να αναγραφεί το ψευδώνυμο.
3. Ημερομηνία υποβολής είναι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020. Θα λαμβάνεται υπόψη η σφραγίδα του ταχυδρομείου.
4. Τα υποβαλλόμενα κείμενα δεν επιστρέφονται.
5. Ο χρόνος και ο χώρος της απονομής των βραβείων και επαίνων θα ανακοινωθεί έγκαιρα τηλεφωνικώς στους ενδιαφερόμενους και θ’ αναρτηθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2020 στην ιστοσελίδα της Ένωσης: www.logotexnes.gr Σε περίπτωση που είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί εκδήλωση, «συμμορφούμενοι στις συστάσεις του Υπ. Υγείας περί αναβολής εκδηλώσεων στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης του Κορονοϊού», τα βραβεία θα σταλούν στη Διεύθυνσή σας.
6. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης δεν μπορούν να συμμετάσχουν, καθώς και οι τιμηθέντες με πρώτο βραβείο σε προηγούμενους διαγωνισμούς της Ένωσης.
7. Η συμμετοχή στους διαγωνισμούς προϋποθέτει και την αποδοχή των όρων. 8. Η κρίση της Κριτικής Επιτροπής είναι αμετάκλητη.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: στο τηλέφωνο 210-3819571, καθημερινώς
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «Οικογενειακές υποθέσεις νυκτός», με το ψευδώνυμο «Γιάννης Απαρθινός» που ανήκει στον κ. Γιάννη Πανούση και ισοβαθμεί με το ποίημα «Παλαιό καρνάγιο» με το ψευδώνυμο «Χρύσιππος» που ανήκει στον κ. Θεοφάνη Παυλίδη.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «Κάλεσμα» με το ψευδώνυμο «Άρτεμις» που ανήκει στην κα Μάρθα Δήμου και ισοβαθμούν, το ποίημα «Ό,τι αγάπησα…» με το ψευδώνυμο «Φαέθων» που ανήκει στον κ. Δημήτρη Λούκα και το ποίημα «Εξομολόγηση του ποιητή» με το ψευδώνυμο «Οδοιπόρος» που ανήκει στον κ. Λευτέρη Γερόσταθο.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «Ο Δάσκαλος και η Κρήτη», με το ψευδώνυμο «Αρεθουσιάς» που ανήκει στην κα Αγγελική Σταματούκου και ισοβαθμούν, το ποίημα «Ο γιος του Ήλιου», με το ψευδώνυμο «Πόντιος» που ανήκει στον κ. Ιωάννη Κοσμίδη και το ποίημα «Το χάρτινο βαρκάκι» με το ψευδώνυμο «Χάρις» που ανήκει στην κα Χαρούλα Παρώνη. Επίσης το ποίημα «Μάνα του κόσμου», με το ψευδώνυμο «Μήτηρ» που ανήκει στην κα Ελένη Καμπά.
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Ποτάμι ανθρώπων» με το ψευδώνυμο «Ariel» που ανήκει στην κα Βασιλική Β. Παππά και ισοβαθμούν, το ποίημα «Η σαϊτιά» με το ψευδώνυμο «Σαπφώ» που ανήκει στην κα Χρυσάνθη Τίγγελη-Βασιλική και το ποίημα «Στης θάλασσας την αγκαλιά» με το ψευδώνυμο «Φυγάς», που ανήκει στον κ. Γεώργιο Κ. Καραγιαννάκο.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Μετουσίωση» με το ψευδώνυμο «Περσεφόνη» που ανήκει στην κα Μαριάνα Λυμπέρη και ισοβαθμούν, το ποίημα «Η αλήθεια» με το ψευδώνυμο «Η Δίρφυς» που ανήκει στον κ. Ιωάννη Καρβελά και το ποίημα «Η βία» με το ψευδώνυμο «Αυγερινός» που ανήκει στον κ. Ιωάννη Χρ. Σιδηρόπουλο.
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Η ελπίδα μου, η ζωή μου» με το ψευδώνυμο «Διαβάτης» που ανήκει στη Μοναχή Μαριάμ (Αικατερίνη Αεράκη) και ισοβαθμούν, το ποίημα «Αληθινό όνειρο…» με το ψευδώνυμο «Ονειρευτής» που ανήκει στον κ. Λευτέρη Χ. Αρμελινό, το ποίημα «Για μια νέα πορεία» με το ψευδώνυμο «Μύρων» που ανήκει στον κ. Νικόλαο Θωμά και το ποίημα «Διαβάζοντας το Νίκο Καζαντζάκη» με το ψευδώνυμο «Ταξιάρχης Σπυρίδων» που ανήκει στην κα Ειρήνη Σταυριανού.
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο διήγημα «Διαβάζοντας Νίκο Καζαντζάκη» με το ψευδώνυμο «Ελαία», που ανήκει στην κα Ρούλα Γαλάνη και ισοβαθμούν, το διήγημα «Λογοκλέβοντας τον καπετάν-Νίκο» με ψευδώνυμο «Μιμόζα» που ανήκει στην κα Μαριαλίνα Γκανά (Φίσκυλη Οδυσσεία) και το διήγημα «Διαβάζοντας Νίκο Καζαντζάκη» με το ψευδώνυμο «Πριγκιπέσα» που ανήκει στην κα Έλενα Χατζηγιάννη.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο διήγημα «Διαβάζοντας Νίκο Καζαντζάκη» με το ψευδώνυμο «Αλέξης Ζήτα» που ανήκει στον κ. Αλέξανδρο Νίκα και ισοβαθμούν, το διήγημα «Γράμματα που δεν έστειλα ποτέ» με το ψευδώνυμο «Μαρία Παύλου», που ανήκει στην κα Μαρία Κολοβού-Ρουμελιώτη και το διήγημα «Το δώρο» με το ψευδώνυμο «Ο τυχερός παππούς» που ανήκει στον κ. Λευτέρη Χ. Αρμελινό.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο διήγημα «Ο ταξιδιώτης Νίκος Καζαντζάκης» με το ψευδώνυμο «Ελευθέριος Μικροσπηλιώτης» που ανήκει στον κ. Λευτέρη Τσιρώνη και ισοβαθμούν, το διήγημα «Διαβάζοντας Νίκο Καζαντζάκη» με το ψευδώνυμο «Αυτόλυκος» που ανήκει στον κ. Χρήστο Γκούμα και το διήγημα «Ο γιος του Μάγου» με το ψευδώνυμο «Ροδινήλ» που ανήκει στην κα Χαρούλα Παρώνη.
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο διήγημα «Διαβάζοντας Νίκο Καζαντζάκη» με το ψευδώνυμο «SAMOS» που ανήκει στην κα Μάριαμ (Μαρία) Συρεγγέλα και ισοβαθμούν, το διήγημα «Πρώιμο ταξίδι» με το ψευδώνυμο «Βασιλική Μοιροπούλου», που ανήκει στην κα Μαρία Διαμαντοπούλου και το διήγημα «Επιτύμβια στήλη» με το ψευδώνυμο «Κρητικός», που ανήκει στον κ. Αριστείδη Γ. Αρχοντάκη.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο διήγημα «Άτιτλο», με το ψευδώνυμο «Καστρινή» που ανήκει στην κα Ελένη Λιόση και ισοβαθμούν, το διήγημα «Διαβάζοντας Νίκο Καζαντζάκη» με το ψευδώνυμο «Αέλιος» που ανήκει στον κ. Κων/νο Βρέντα και το διήγημα «Ο Παύλος του Γιώργη τ’ Αντώνη» με το ψευδώνυμο «Πρωταγόρας» που ανήκει στην κα Αγγελική Χυτήρη.
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο διήγημα «Σελεστίνα» με το ψευδώνυμο «Χασεπσούτ» και ανήκει στην κα Αναστασία Μιχοπούλου και ισοβαθμούν, το διήγημα «Η αθανασία της ψυχής » με το ψευδώνυμο «Εύριπος» που ανήκει στον κ. Ιωάννη Καρβελά και το διήγημα «9 μήνες» με το ψευδώνυμο «Φρειδερίκη» που ανήκει στην κα Πολυξένη Ζαρκαδούλα.
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο πόνημα «Επανεκδοχή ιστορικής μαρτυρίας» (που είναι σε ποιητικό αφηγηματικό λόγο) με το ψευδώνυμο «Παλαίμων», που ανήκει στον κ. Θεοφάνη Παυλίδη και ισοβαθμεί με το πόνημα «Την ίδια εκείνη στιγμή» με το ψευδώνυμο «Διαβάτης» που ανήκει στην κα Ζωή Παπαδημητρίου-Τζιράκη και το πόνημα «Οι φωτογραφίες» με το ψευδώνυμο «Ένας φωτογράφος», που ανήκει στον κο Νίκο Μπαρμπάτση-Ασανσερίτη.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο πόνημα «Βακούφικα Θεοτικά στοιχειωμένα μελίσσια» με το ψευδώνυμο «Άρης Ελατιώτης» που ανήκει στον κ. Αριστείδη Σχισμένο και ισοβαθμεί με το πόνημα «Τα μάτια της Μάνας του» με το ψευδώνυμο «Μαργαρίτα», που ανήκει στην κα Αλεξάνδρα Παυλίδου-Θωμά και το πόνημα «Στα κράσπεδα του ουρανού» με το ψευδώνυμο «Σαμουήλ Κουγκιώτης», που ανήκει στον πατέρα Ηλία Μάκο.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο πόνημα «Δύο ιστορικά γεγονότα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» με το ψευδώνυμο «Οδοδείκτης» που ανήκει στον κ. Δημήτρη Η. Λούκα και ισοβαθμούν, το πόνημα «Ελευθερία» με το ψευδώνυμο «Εφύρος Θεσπρωτεύς» που ανήκει στον κ. Σωτήρη Λ. Δημητρίου και το πόνημα «Η μνήμη που εκδικείται» με το ψευδώνυμο «Σείριος Πάλλος», που ανήκει στην κα Χρυσαυγή Κολιού.
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο πόνημα «350.000-3000… Μια χούφτα χιονιού που λιώνει…» με το ψευδώνυμο «Τελέσιλλα» που ανήκει στην κα Φυλλίτσα Αθηναΐς-Αναπνιώτου και ισοβαθμούν το πόνημα «Από την Κρήτη ως την Κύπρο με πλοηγό τον Νίκο Καζαντζάκη και πυξίδα τον ποιητικό λόγο» με το ψευδώνυμο «Ελενίκη» που ανήκει στην κα Σωτηρούλα Βασιλείου και το πόνημα «Χρονικό Τεχεράνης (Αγά Ναμπύ)» με το ψευδώνυμο «SAMOS» που ανήκει στην κα Μάριαμ (Μαρία) Συρεγγέλα.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο πόνημα «Η επιστροφή του τραυματία», με το ψευδώνυμο «Ο μαθητής του 1948» που ανήκει στον κ. Αντώνιο Μικέλη και ισοβαθμούν, το πόνημα «Εκλιπαρώντας για μια σταγόνα οίκτο» με το ψευδώνυμο «Μάτης», που ανήκει στον κ. Σταμάτιο Μπεκιάρη και το πόνημα «Ο Τιτανικός της Ελληνικής Ναυσιπλοΐας» με το ψευδώνυμο «Αλεξάνδρα» που ανήκει στην κα Βάσω Τριανταφυλλίδου-Κηπουρού.
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο πόνημα «Μαρτυρία χρονικού του Μυρρινούντος-Φρασίκλεια κόρη κεκλήσομαι αεί» με το ψευδώνυμο «Χρονικογράφος» που ανήκει στην κα Βασιλική Παρασκευοπούλου και ισοβαθμεί με το πόνημα «Το χρονικό μιας συναυλίας» με το ψευδώνυμο «Αλβέρτος» που ανήκει στον κ. Ιωάννη Λαιμοδέτη.
α) ΠΟΙΗΣΗ
1. Α΄ Βραβείο Ποιητικού Έργου στο Δημήτρη Γ. Τριάντο για το έργο του «Χελιδονάκια χωρίς φτερά» που αναφέρεται στα προσφυγόπουλα, με μακέτα εξωφύλλου, του καλλιτέχνη ζωγράφου Αλέκου Φασιανού και η σύνθεση στο οπισθόφυλλο είναι του Ορέστη Λαδένη.
2. Α’ Βραβείο Εικονογράφησης στον ζωγράφο Αλέκο Φασιανό για την εικονογράφηση με πίνακές του να κοσμούν το εξώφυλλο και τις σελίδες του βιβλίου «Χελιδονάκια χωρίς φτερά» του Δημήτρη Γ. Τριάντου.
3. Στον Δημήτρη Λαβδιώτη για το τρίτομο έργο με 720 ποιήματα – δοκίμια με τίτλο «Κοσμοπλοΐα» και τα «Απειροψηλαφήματα – Ιχνηλασίες Κενού»
4. Στον Κώστα Ράμμο για το συνολικό έργο του δεκαεπτά (17) βιβλίων.
5. Στον Αντώνιο Δημητρίου για τον ισόβιο πνευματικό του αγώνα των είκοσι (20) ποιητικών συλλογών.
6. Στην Κωνσταντία Φαγαδάκη για την ποιητική συλλογή «Αθάνατη σπορά» και την εικονογράφηση του βιβλίου από την ίδια.
7. Στον Σπύρο Π. Ραδίτσα για το συνολικό έργο των οχτώ (8) ποιητικών συλλογών που έχει εκδόσει.
8. Βραβείο Ποιητικού έργου στον Γιώργο Βουγιουκλάκη, για τα ποιητικά έργα του «Αφροδίτης επόμενα» και «Διάλογοι – Επισημάνσεις – Ποίηση».
9. Στον Ντίνο Μακρυγιάννη, για την ποιητική συλλογή «Τραγούδια του Επάχτου».
β) ΧΡΟΝΙΚΟΥ – ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
1. Στη Λεμονιά Αντ. Μπαστιάνου, για το ιστορικό μυθιστόρημα «Το αγόρι με τη Ρόκα».
2. Στον Αθανάσιο Στ. Παπαθανασίου, για το έργο «Ταξίδι στον εθνικό μας εαυτό».
3. Στον Κωστή Μιχ. Σιώζη, για τα έργα του «Μνήμες – Μορφές – Διηγήματα» και «Προβληματισμοί»
4. Στον Κωνσταντίνο Μαργώνη, για την 18χρονη ενασχόλησή του με το ετήσιο περιοδικό Ιστορίας – Αρχαιολογίας – Λαογραφίας – Τέχνης – Παράδοσης – Πολιτισμός – Βιβλιοπαρουσίαση κ.λπ. «ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ» που επιμελείται την έκδοση ως Πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Τζουμέρκων – Ηπείρου (Ι.Λ.Ε.Τ.).
5. Στον Σωτήρη Π. Τουφίδη, για το έργο του «Από την Εθνική Αντίσταση στην Ήπειρο» και το περιοδικό ποικίλης ύλης «ΚΟΝΙΤΣΑ» που επιμελείται πολλά χρόνια.
6. Στον Άγγελο Παπασπύρο, για το έργο του «Κείμενα για το Πέτα».
7. Στη Νόρμα Παστελίδου, για το έργο της «ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΙΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΛΑΜΨΑΚΟΥ».
8. Στον Παύλο Χρήστου, για το έργο του «Η Εκκλησιαστικοθρησκευτική Ζωή των Ασιωτών».
9. Στην Σταυρούλα Ζώρζου, για το έργο της «Γ. Καραϊσκάκης – Το λιοντάρι της Ρούμελης».
10. Στην Ελένη Μπέλλα-Πένη, για το έργο της «Κατάθεση ψυχής» (Θύμησες).
11. Στην Άννα Μπουρατζή-Θώδα, για το έργο της «Νισάφι τα βάσανα».
12. Στον Μιχάλη Παγούνη, για τα έργα του «Η πίκρα της ελιάς» και «Οι Πλειάδες της Οδύσσειας» (Ευδοξία).
13. Στον Αλέξανδρο Παπαδημητρόπουλο, για το συνολικό έργο των εφτά βιβλίων.
14. Στον Σάββα Τσαρτίνογλου, για τα έργα του «Το δάκρυ του Όστρακου» και «Ένα απόσταγμα φιλοσοφίας».
15. Στη Δέσποινα Τζανή, για το έργο της χρονικό «Δεύτερη ευκαιρία».
16. Στον Τάσο Τύμη για το έργο του «ΗΠΕΙΡΟΣ».
17. Στη Ρούλα Ζαρανίκα-Πατίλη, για το έργο της – μυθιστόρημα «Από τα χρόνια της αθωότητας στα χρόνια της θύελλας», που όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου διέθεσε στα συσσίτια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας.
18. Στον Παναγιώτη Δημ. Μπουρατζή, για το έργο του «Αδελφότητα Βασιλοπουλιωτών Ηπείρου», που αναφέρεται στην ίδρυσή της από το 1931 και την πορεία της μέχρι σήμερα.
α) ΠΟΙΗΣΗ
1. Στον Αριστογείτωνα (Άρη) Χαραλαμπάκη, για την ποιητική συλλογή «Η μελωδία των ζώων» με 131 ποιήματα για τα ζώα, σχήματος 22×22 εκατ., που έχει 288 σελίδες και με ζωγραφιές του καλλιτέχνη-ζωγράφου Γιώργου Σταθόπουλου.
2. Βραβείο εικονογράφησης στο Γιώργο Σταθόπουλο, για την εμπνευσμένη εικονογράφηση του έργου «Η μελωδία των ζώων» του ποιητή Αριστογείτωνα (Άρη) Χαραλαμπάκη.
3. Στη Σταυρούλα Ζώρζου, για το έργο της με πεζά κείμενα και ποιήματα που μελοποιήθηκαν με τίτλο «Μου ’πες», που συνοδεύεται από CD κι έχει 111 σελίδες.
β) ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
1. Στην Ευαγγελία Σημαντήρη, για το έργο της παραμυθιών με τίτλο «Η Πορφυρένια Πολιτεία των Χταποδιών».
2. Στην Αλεξάνδρα Παυλίδου-Θωμά, για το έργο της με παραμύθι με τίτλο «Το πράσσινο κουνελάκι».
3. Στο Σέργιο Σοφικίτη, για το έργο του παραμυθιών με τίτλο «Το βουβουζέλι, το κορίτσι με τη μαγική φωνή».
4. Στη Στυλιανή Τσίγγου, για το έργο της παραμυθιών με τίτλο «Η φραντζόλα κι ο σπουργίτης».
5. Στη Γιώτα Κοτσαύτη, για το έργο της με τίτλο «Των παιδιών και της ελπίδας».
γ) ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
1. Στην Κατερίνα Νίκα-Μάνου, για το παιδικό θεατρικό έργο της με τίτλο «Όταν η σκηνή πλημμυρίζει με φως» που περιέχει 2 CD.
2. Στη Λία (Ευαγγελία) Καραγιαννοπούλου, για το παιδικό θεατρικό έργο της με τίτλο «Τα 4 παιδιά».
3. Στον Δημήτριο Κύρου, για το παιδικό θεατρικό έργο του με τίτλο «Η κάθοδος του Οδυσσέα στον Άδη».
4. Στον Χρίστο Τσιαήλη, για το παιδικό θεατρικό έργο του «Δοχεία».
5. Στον Αντώνιο Ευθυμίου, για το παιδικό θεατρικό έργο του «Δημότες Σελήνης».
1. Στο Σταμάτη Βασιλάκο, για τα δύο θεατρικά έργα του «Η δίκη του Σωκράτη» και «Το δίλημμα του Ορέστη» που ανέβηκαν μ’ επιτυχία από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα.
2. Στον Κώστα Λ. Μπουραντά, για το θεατρικό έργο του «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ».
3. Στην Κωνσταντίνα Γεωργαντά, για το πρωτοεμφανιζόμενο έργο της ηθοποιού και συγγραφέως με τίτλο «Μετά την Καταστροφή».
4. Στον Ιωάννη Χ. Κοσμίδη, για την κωμωδία του σε ποντιακή διάλεκτο με τίτλο «Τη γειτονίας τα παλαλά».
5. Στον Άθω Χατζηματθαίου, για το θεατρικό έργο του «Έκτη αίσθηση».
6. Στην Καλλιόπη Κοντόντου, για το θεατρικό έργο της «Ένα τέλος».
7. Στο Γιάννη Στεφανίδη, για το θεατρικό έργο του «Λουκιανού – Ικαρομένιππος».
8. Στον Ελευθέριο Καβαλιέρο, για το θεατρικό έργο του «Το βαθύ κράτος».
9. Στην Ειρήνη Βεληβασάκη, για το θεατρικό έργο της «Αναζητώντας τον Φοίβο – Ένα αγόρι που αγαπούσε τη Φιλοσοφία».
10. Στη Μάριαμ (Μαρία) Συρεγγέλα, για το θεατρικό της έργο «Σκεπτόμενος».
11. Στην Ευγενία Μαραγκού, για το θεατρικό έργο της «Όλα πάνε καλά».
12. Στην Αμαλία Πικρίδου-Λούκα, για το θεατρικό έργο της «Η κρίση».
13. Στο Μάνο Κουνουγάκη, για το θεατρικό έργο του «Εδέμ».
14. Στην Ευαγγελία Στρατή, για το θεατρικό έργο της «Η οπτασία ενός θαύματος».
15. Στη Δέσποινα Βασιλειάδου, για το θεατρικό έργο της «Πέρασμα».
16. Στη Σοφία Νικολιδάκη, για το θεατρικό έργο της «Πρώτη συνάντηση».
17. Στη Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου, για το θεατρικό έργο της «Μία σχεδόν ερωτική ιστορία…».
18. Στον Αναστάσιο Κυρτασόγλου, για το θεατρικό έργο του «Το μπορντώ κασκόλ».
19. Στη Ντόρα Λεονταρίδου, για το θεατρικό έργο της «Η στάση στην οποία οι Γυναίκες απολαμβάνουν, απαγορεύεται».
α) ΠΟΙΗΣΗ
1. Στην κα Χαρίκλεια Ρίζου, με το ψευδώνυμο «Μαρίλια» για το ποίημα «Απουσία».
2. Στον κ. Αντώνιο Μικέλη, με το ψευδώνυμο «Ταξιδευτής» για το ποίημα «Λερωματιές της ψυχής».
3. Στον κ. Δημήτρη Π. Πετρέλη, με το ψευδώνυμο «Θεόκριτος» για το ποίημα «Μαύρη τρύπα».
4. Στην κα Παρασκευή Τσουπαροπούλου-Καμπά, με το ψευδώνυμο «Ηλέκτρα» για το ποίημα «Επιστροφή των Μαρμάρων».
5. Στην κα Δέσποινα Τζανή, με το ψευδώνυμο «Η δύναμη της ψυχής» για το ποίημα «Το απέραντο».
6. Στον κ. Κώστα Σώκο, με το ψευδώνυμο «POLUX» για το ποίημα «Παγόβουνα».
7. Στην κα Φυλλίτσα Αθηναΐς-Αναπνιώτου, με το ψευδώνυμο «Τελέσιλλα» για το ποίημα «Το αρχέγονο μειδίαμα».
8. Στην κα Μαρία Σουρή-Κοσιώρη, με το ψευδώνυμο «Μυρτώ» για το ποίημα «Μάνα».
9. Στον κ. Λάμπρο Βρεττό, με το ψευδώνυμο «Εσπέριος» για το ποίημα «Νύχτα».
10. Στην κα Δάφνη Πιτερού, με το ψευδώνυμο «Αλκυόνη» για το ποίημα «Αποξένωσης άρνηση».
11. Στον κ. Βασίλη Κ. Παππά, με το ψευδώνυμο «Βρίβα Κόπα» για το ποίημα «Άτιτλο».
12. Στον κ. Λεωνίδα Γιανναράκο, με το ψευδώνυμο «Αρίων» για το ποίημα «Γηράσκω (Εξομολόγηση)».
13. Στην κα Πολυξένη Ζαρκαδούλα, με το ψευδώνυμο «Φρειδερίκη» για το ποίημα «Γιατί δεν είχα δικαίωμα!».
14. Στην κα Ιωάννα Περατικού με το ψευδώνυμο «Τζοάννα» για το ποίημα «Το μπουκέτο».
15. Στην κα Μπογιάνκα Κονσταντίνοβα-Γάκη, με το ψευδώνυμο «Σπουργίτι» για το ποίημα «Μοναχικός δρόμος».
16. Στον κ. Άγγελο Μητσόπουλο, με το ψευδώνυμο «Ελατοχωρίτης» για το ποίημα «Σκοτάδι».
17. Στην κα Μάριαμ (Μαρία) Συρεγγέλα, με το ψευδώνυμο «SAMOS», για το ποίημα «Μια βόλτα».
18. Στον κ. Τέλη Μακρή, με το ψευδώνυμο «Άρης Κρούβαθης» για το ποίημα «Δοκιμασία».
19. Στον κ. Νικόλαο Αθανασάκο, με το ψευδώνυμο «Ίσκα» για το ποίημα «Γένεση».
20. Στην κα Βάσω Τριανταφύλλου-Κηπουρού με το ψευδώνυμο «Αλεξάνδρα» για το ποίημα «Αυτά τα παιδιά».
21. Στην κα Αγλαΐα Σεργίου, με το ψευδώνυμο «Αρσινόη» για το ποίημα «Ανθρωπία».
22. Στον κ. Μιλτιάδη Ντόβα, με το ψευδώνυμο «Ιουλιανός» για το ποίημα «Στο Νίκο Καζαντζάκη».
23. Στην κα Γεωργία Δίμτσα, με το ψευδώνυμο «Καλλιρόη» για το ποίημα «Διαφανείς επικαλύψεις»
β) ΔΙΗΓΗΜΑ
1. Στον κ. Ιωάννη Χρ. Σιδηρόπουλο, με το ψευδώνυμο «Αυγερινός» για το διήγημα «Εκείνος που πληγώσαμε» (Ν. Καζαντζάκης).
2. Στην κα Αποστολία Βουλτσίδου με το ψευδώνυμο «Λίλα» για το διήγημα «Διαβάζοντας Νίκο Καζαντζάκη».
3. Στην κα Παρασκευή Τσουπαροπούλου-Καμπά, με το ψευδώνυμο «Μισέλ» για το διήγημα «Μια βραδιά στο χωριό».
4. Στην κα Δέσποινα Τζανή, με το ψευδώνυμο «Τρέλα απάλευτη» για το διήγημα «Αυταπάτη».
5. Στην κα Δεληγιάννη Μαρίνα, με το ψευδώνυμο «Ευρυάλη» για το διήγημα «Κράτησέ με».
6. Στον κ. Χρήστο Αθανασόπουλο, με το ψευδώνυμο «Εύελπις» για το διήγημα «Τα ρούχα τα καλογερικά».
7. Στην κα Αικατερίνη Σβύνου, με το ψευδώνυμο «Ανδρέας Φωτεινός» για το διήγημα «Διαβάζοντας Νίκο Καζαντζάκη».
Με λαμπρή επιτυχία και τη συμμετοχή λογοτεχνών από Ελλάδα, Κύπρο και άλλες χώρες του εξωτερικού, σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η απονομή των λογοτεχνικών βραβείων της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών στις 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 6:30 στη Χ.Α.Ν. Αθηνών (Ακαδημίας 36 και Ομήρου), με τη συμπαράσταση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Στην εκδήλωση παρέστη, εκ μέρους του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Τασούλα, ο τμηματάρχης του υπουργείου στη Διεύθυνση Γραμμάτων, Βιβλίων και Ψηφιακού Περιεχομένου κ. Χάρης Παππής, που χαιρέτισε στην αρχή της εκδήλωσης και απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Πνευματικής Αξίας Α΄ Τάξεως μετά Διπλώματος στη δημιουργό κυρία Αικατερίνη Φακάλου, ερευνήτρια –συγγραφέα. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της UNICEF, πρώην βουλευτής και πρώην Πρόεδρος της ΓΕ.Σ.Ε.Ε. κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Πνευματικής Αξίας Α΄ Τάξεως μετά Διπλώματος στη λογοτέχνιδα κυρία Γιώγια Σώκου.
Πέραν των 300 ατόμων που συμμετείχαν, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου, εκδότες, εκπαιδευτικοί, διευθυντές σχολείων και καθηγητές πανεπιστημίων, πλήθος λογοτέχνες και πνευματικοί άνθρωποι του τόπου, γονείς, αδέλφια και συγγενείς των τιμηθέντων κ. ά.
Στην αρχή το λόγο πήρε ο κοσμήτορας της Ένωσης κ. Λεωνίδας Χαζίρογλου που καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και όλους τους παριστάμενους στην εκδήλωση, κάλεσε την ηθοποιό Κωνσταντίνα Γεωργαντά να αποδώσει το ποίημα «Απονομή βραβείων», του μέλους της Ένωσης κ. Λουκίας Τζαννίδου, καταχειροκροτηθείσα.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Λευτέρης Β. Τζόκας που είπε ανάμεσα στα άλλα τα ακόλουθα: «Χαιρετίζουμε ως Διοικητικό Συμβούλιο την παρουσία του εκπροσώπου του ΥΠ.ΠΟ.-Α. που μας τιμά. Η απονομή που θα γίνει στη συνέχεια είναι μια λαμπρή εορτή, πανήγυρις θα έλεγα, και έτσι πρέπει να δούμε αυτή την εκδήλωση. Είχαμε ένα μεγάλο όγκο κειμένων και καταφέραμε να καταλήξουμε με πολύ κόπο σε αυτό το αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε τους δύο κριτές, τον εισηγητή, πρώην Γενικό Γραμματέα της Ένωσης κ. Τάκη Παπαδημητρίου και το μέλος της κριτικής επιτροπής και της Ένωσης, τέως Σχολικό Σύμβουλο και συγγραφέα κ. Χρήστο Γκόντζο για το αποτέλεσμα του λογοτεχνικού διαγωνισμού.
Πιστεύουμε ότι φέραμε σε αίσιο πέρας την αποστολή μας, ευσυνείδητα και με δικαιοκρισία, δεν διεκδικούμε, βέβαια το αλάθητο. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευμένους και τους συμμετέχοντες στον πανελλήνιο και παγκύπριο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Ένωσης, έτους 2014. Και σε όλους εσάς που θα έχετε την υπομονή να τους καμαρώσετε και να τους χειροκροτήσετε».
Στη συνέχεια, μετά τις απονομές των χρυσών μεταλλίων από τον εκπρόσωπο του ΥΠ.ΠΟ.Α. κ Χάρη Παππή το λόγο πήρε ο εισηγητής της κριτικής επιτροπής που διάβασε το πρακτικό του διαγωνισμού και συντόνισε την τελετή της απονομής σε συνεργασία με τον Κοσμήτορα Ένωσης.
Της Κριτικής Επιτροπής Πανελλήνιου και Παγκύπριου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος με ελεύθερο θέμα της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών έτους 2014
ΣΥΜΦΩΝΑ με την προκήρυξη και τις δεσμεύσεις της, αναδείχτηκαν ομόφωνα και παμψηφεί περισσότερα βραβεία γιατί ισοβάθμισαν και τα μοιράζονται οι δημιουργοί. Όλα τα κείμενα που συμμετείχαν θα μπορούσαν να τύχουν διάκρισης, αλλά αυτό είναι αδύνατο, γι’ αυτό η Κριτική Επιτροπή με σύμφωνη γνώμη θέσπισε τα Ειδικά Βραβεία που θα δοθούν σε ξεχωριστές περιπτώσεις συμμετασχόντων. Ήταν οι δεσμεύσεις της προκήρυξης του διαγωνισμού που δεν επέτρεψαν να δοθούν περισσότερες διακρίσεις.
1. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «Ουαί τοις ηττημένοις», με το ψευδώνυμο «Χρήστος Ιωάννου» που ανήκει στην κα Ιωάννα Χρήστου.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «Γιατί Οδυσσέα επέστρεψες;» με το ψευδώνυμο «Αχερώδιος» που ανήκει στον κ. Θεοφάνη Παυλίδη και ισοβαθμούν, το ποίημα «Εξ ιδίων τα βέλη, αλλ’ ο ‘τρώσας και ιάσεται’» με το ψευδώνυμο «Ελπιδοφόρος» που ανήκει στην κα Ζωή Παπαδημητρίου-Τζιράκη και το ποίημα «Απέλαση» με το ψευδώνυμο «Μαρία Καίσαρη» που ανήκει στην κα Σταυρούλα Ζώρζου.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «Δει δε χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν έστι γενέσθαι των δεόντων», με το ψευδώνυμο «Άτλας» που ανήκει στον κ. Γιάννη Καρβελά και ισοβαθμούν, το ποίημα «Η ποίηση», με το ψευδώνυμο «Φαέθων» που ανήκει στον κ. Αντώνιο Χ. Δημητρίου και το ποίημα «Αρμονία» με το ψευδώνυμο «Διώνη Δωδωναία» που ανήκει στην κα Αλεξάνδρα Παυλίδου-Θωμά.
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Ζήσε το τώρα» με το ψευδώνυμο «Ίκαρος» που ανήκει στον Αρχιμανδρίτη π. Μιλτιάδη Μίτσελλ και ισοβαθμούν, με το ποίημα «Η Ορθοδοξία γαρ» με το ψευδώνυμο «Ελληνορθόδοξος γηγενής» που ανήκει στον κ. Απόστολο Ιωάννου Πάσχο και το ποίημα «Με ένα ΝΑΙ» με το ψευδώνυμο «Άγχιστος», που ανήκει στον κ. Σωτήρη Μαντζούτσο.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Εσύ μετανάστη» με το ψευδώνυμο «Αθηνά» που ανήκει στην κα Βάσω Τριανταφυλλίδου-Κηπουρού και ισοβαθμούν με το ποίημα «Του Έρωτα» με το ψευδώνυμο «Σαμάνθα» που ανήκει στην κα Λένα Φατούρου και το ποίημα «Ανάσταση» με ψευδώνυμο «Περσέας» που ανήκει στον κ. Μιλτιάδη Ντόβα.
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Στην Ένωση!» με το ψευδώνυμο «Ελεύθερος» που ανήκει στον κ. Λευτέρη Αρμελινό και ισοβαθμούν, το ποίημα «Ειρήνη» με το ψευδώνυμο «Καναρίνι» που ανήκει στην κα Γεωργία Μπαλάσκα και το ποίημα «Σμύρνη» με το ψευδώνυμο «Μαριόλα» που ανήκει στην κα Κωνσταντίνα Γεωργαντά.
2. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο διήγημα «Αι θεριναί παγίδες» με το ψευδώνυμο «Υγεία καθολική», που ανήκει στον κ. Απόστολο Ιωάννου Πάσχο.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο διήγημα «Μια κρυμμένη αγάπη φέρνει τη χαρά και την ευτυχία» με το ψευδώνυμο «Δαναός» που ανήκει στην κα Ζωή Παπαδημητρίου-Τζιράκη και ισοβαθμούν, το διήγημα «Λάμπρενα» με το ψευδώνυμο «Τζιμ Άνταμς», που ανήκει στον κ. Αλέξανδρο Νίκα και στο διήγημα «Περίπατος στην ακροποταμιά» με το ψευδώνυμο «Γ. Φωτεινός» που ανήκει στον κ. Γεώργιο Γκούμα.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο διήγημα «Αναδρομή στο χρόνο» με το ψευδώνυμο «Υψιπετής» που ανήκει στον Αρχιμανδρίτη π. Μιλτιάδη Μίτσελλ και ισοβαθμούν, το διήγημα «Ο έρωτας άργησε πολύ» με το ψευδώνυμο «Τουλίπα» και ανήκει στην κα Αποστολία Βουλτσίδου και το διήγημα «Έλσα» με το ψευδώνυμο «Κλέλια» που ανήκει στην κα Λένα Φατούρου.
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο διήγημα «Το μέτρημα της ζωής» με το ψευδώνυμο «Ντέππη» και ανήκει στην κα Δέσποινα Τζαννή και ισοβαθμούν, το διήγημα «Το… τέλος που γίνεται η αρχή του» με το ψευδώνυμο «Γρηγόρης Ειρηναίος», που ανήκει στον κ. Ηλία Μάκο και το διήγημα «Οι θεοί οι αχόρταγοι» με το ψευδώνυμο «Δρυς» που ανήκει στον κ. Δημήτριο Γιαννακό.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο διήγημα «Δυσπρόσιτες περιπλανήσεις», με το ψευδώνυμο «Ο ταξιδευτής» και ανήκει στον κ. Λευτέρη Αρμελινό και ισοβαθμούν, το διήγημα «Οι ακάλυπτες επιταγές» με το ψευδώνυμο «Λητώ Γεωργίου» που ανήκει στην κα Βιβή Καλτσούνη και το διήγημα «Μυριάνθη – Μια αληθινή ιστορία» με το ψευδώνυμο «Χρυσάνθεμις» που ανήκει στην κα Τασούλα Μάρκου.
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο διήγημα «Ξένοι δίχως πατρίδα» με το ψευδώνυμο «Άνθη κερασιάς» και ανήκει στην κα Κάκια Μπαχαρακάκη και ισοβαθμούν, το διήγημα «Το κίνημα του Μεταφρασισμού» με το ψευδώνυμο «Άρτεμις» που ανήκει στην κα Χριστίνα Μελέτη και το διήγημα «Λευκοί Αδερφοχτοί» με το ψευδώνυμο «Αέναη γραφή» που ανήκει στην κα Θεοδώρα Τσελίγκα-Γκαζιάνη.
3. ΧΡΟΝΙΚΟΥ – ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο πόνημα «Χρονικόν – Τα Σεπτεμβριανά του ’55 – Η προσχεδιασμένη εξολόθρευση του Γένους των Χριστιανών Κωνσταντινουπόλεως» με το ψευδώνυμο «Ρωμανία», που ανήκει στην κα Λεμονιά Αντ. Μπαστιάνου.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο πόνημα «Ο χτιτζιάρης (χτικιάρης)» με το ψευδώνυμο «Τεύκρος» που ανήκει στον κ. Κωνσταντίνο Πάτσαλο και ισοβαθμεί με το πόνημα «Ο κρυφός έρωτας της δασκάλας μου» με το ψευδώνυμο «Αίνος Μύρτου», που ανήκει στον κ. Σάββα Τσάση
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο πόνημα «Μικρό παιδάκι ήμουνα» με το ψευδώνυμο «Το χωργιατόπουλο» που ανήκει στον κ. Γεώργιο Καραγιαννάκο και ισοβαθμεί με το πόνημα «Μια αγάπη έσβησε» με το ψευδώνυμο «Αθηνά» και ανήκει στην κα Βάσω Τριανταφυλλίδου-Κηπουρού.
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο πόνημα «Η πορεία ενός ανθρώπου» με το ψευδώνυμο «Ταπεινός» που ανήκει στον κ. Απόστολο Ιωάννου Πάσχο.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο πόνημα «Η μικρή ηρωίδα», με το ψευδώνυμο «Ανταίος» που ανήκει στον κ. Γιάννη Καρβελά.
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο πόνημα «Της μνήμης ιερό ένα επίγραμμα» με το ψευδώνυμο «Νοσταλγός» και ανήκει στον κ. Γιάννη Ηλιόπουλο.
4. ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
α) Ποίησης
1. Στην κα Brigitta Kristensen (Νορβηγία) με το ψευδώνυμο «Αθηνά» για το ποίημα «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα».
2. Στην κα Χρυσάνθη Τίγγελη-Βασιλική με το ψευδώνυμο «Ιοκάστη» για το ποίημα «Ομοψυχία»
3. Στην κα Μαρία Σουρή-Κοσιώρη με το ψευδώνυμο «Μαρίζα» για το ποίημα «Θάθελα πολύ να σε παινέσω».
4. Στον κ. Σάββα Τσάση με το ψευδώνυμο «Αίνος Μύρτου» για το ποίημα «Στη δασκάλα μου».
5. Στον κ. Χρήστο Καραγκούνη με το ψευδώνυμο «Κριάκορας» για το ποίημα «Η κάπα μου».
6. Στην κα Χριστίνα Δούβλη με το ψευδώνυμο «Εμμέλεια» για το ποίημα «Ανέμελη».
7. Στην κα Μαριάνα Λυμπέρη με το ψευδώνυμο «Περσεφόνη» για το ποίημα «Αναζήτηση».
8. Στον κ. Βύρωνα Αρναούτογλου με το ψευδώνυμο «Σκακιστής» για το ποίημα «Σχέδιο πολιτικής αποκατάστασης».
9. Στην κα Ελένη-Μαρία Παράσχου με το ψευδώνυμο «Λυδία Κρητικού» για το ποίημα «Προσδιορίζοντας τη Λήθη».
10. Στον κ. Αντώνιο Μικέλη με το ψευδώνυμο «Ταξιδευτής» για το ποίημα «Παλιά αγαπημένη».
11. Στην κα Ελευθερία Κατσιφαράκη με το ψευδώνυμο «Αρετούσα» για το ποίημα «Έρωτα χρυσοφτέρουγε».
12. Στην κα Ελένη Καμπά με το ψευδώνυμο «Ιουλία» για το ποίημα «Οδύσσειος δρόμος».
13. Στον κ. Ευθύμιο Ποντίκη με το ψευδώνυμο «Μύωνας» για το ποίημα «Μια παλιά ιστορία – Αγάπη που δεν τέλειωσε».
14. Στην κα Θεοδώρα Τσελίγκα-Γκαζιάνη με το ψευδώνυμο «Λευκές αράδες» για το ποίημα «Μάνα Γη».
15. Στον κ. Γιάννη Καφρίτσα με το ψευδώνυμο «Σουρμπέος» για το ποίημα «Λειβαδιά».
16. Στον κ. Δημήτριο Δεσποτάκη με το ψευδώνυμο «Βοημός» για το ποίημα «Νοτιάς φυσούσε μια ευωδιά».
17. Στην κα Κάκια Μπαχαρακάκη με το ψευδώνυμο «Άνθη Κερασιάς», για το ποίημα «Έρωτος πόλεμος».
18. Στον κ. Δημήτρη Κολιδάκη με το ψευδώυμο «Άνθιμος» για το ποίημα «Γιασεμί».
19. Στον κ. Δημήτριο Πετρέλη με το ψευδώυμο «Φλέγων Νηρέας Β’» για το ποίημα «Πίστωση χρόνου».
20. Στην κα Φυλλίτσα Αθηναΐδα Αναπνιώτου με το ψευδώνυμο «Φυλλάνθη» για το ποίημα «Στο περιθώριο της ζωής».
21. Στον κ. Ιωάννη Συλίκο με το ψευδώνυμο «Κιθαρωδός» για το ποίημα «Εκτός».
22. Στην κα Χρυσή Κωνσταντίνου με το ψευδώνυμο «Ισμήνη» για το ποίημα «Επιστροφή στη Λήθη».
23. Στον κ. Κώστα Μοναστήρα με το ψευδώνυμο «Κώστας Τσικλίστας» για το ποίημα «Ίσως».
24. Στην κα Ιουλία Θεοδωρόπουλου με το ψευδώνυμο «Φωτεινή Δαμουρά» για το ποίημα «Η ελιά».
25. Στην κα Ευγενία Παλούμπη με το ψευδώνυμο «Φερενίκη» για το ποίημα «Γένεσις Ποιητική».
26. Στην κα Βιβή Καλτσούνη με το ψευδώνυμο «Ειρήνη Ρενιέρη» για το ποίημα «Ο φασισμός της ευτυχίας».
27. Στον κ. Παναγιώτη Σταματόπουλο με το ψευδώνυμο «Ορφέας» για το ποίημα «Σ’ όλα τούτα τα σπάνια».
28. Στην κα Κατερίνα Κατσαμπά με το ψευδώνυμο «Σαμία» για το ποίημα «Αφορμή».
29. Στην κα Τασούλα Μάρκου (Κύπρος) με το ψευδώνυμο «Μελάνθη» για το ποίημα «Ποτέ ξανά».
30. Στην κα Αγλαΐα Σεργίου (Κύπρος) με το ψευδώνυμο «Αγλαόκαρπη» για το ποίημα «Τα νιάτα».
31. Στον κ. Χρήστο Σαλτό με το ψευδώνυμο «Αετός» για το ποίημα «Σταυραετός».
32. Στον κ. Νικόλαο Τάτση με το ψευδώνυμο «Βαλτινός» για το ποίημα «Είμαστε αδέλφια Έλληνες».
β) Διηγήματος
1. Στον κ. Αθανάσιο Κατσιαβριά με το ψευδώνυμο «Βάσος Β. Βασιώτης» για το διήγημα «Η Εράτη».
2. Στον κ. Άθω Χατζηματθαίου (Κύπρος) με το ψευδώνυμο «Λεωνίδας Λεμέσιος» για το διήγημα «Η κούπα».
3. Στον κ. Παναγή Πανίκο (Κύπρος) με το ψευδώνυμο «Περαστικός» για το διήγημα «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία».
4. Στον κ. Χάρη Βαφόπουλο με το ψευδώνυμο «Στέλιος Μαριωτής» για το διήγημα «Το ταξίδι».
5. Στον κ. Βύρωνα Αρναούτογλου με το ψευδώνυμο «Σκακιστής» για το διήγημα «Προς τη λεωφόρο των ψυχών».
6. Στην κα Τασούλα Παπαμιχαήλ με το ψευδώνυμο «Αρλεκίνος» για το διήγημα «Το τελευταίο λάθος».
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ακράδαντα ότι η Κριτική Επιτροπή της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών που είχε αναλάβει να κρίνει τα κείμενα σε όλες τις κατηγορίες, Ποίησης – Διηγήματος και Χρονικού – Μαρτυρίας, έφερε σε αίσιο πέρας την αποστολή της, ευσυνείδητα και με δικαιοκρισία. Δεν διεκδικεί το έπαθλο του αλάθητου. Εκφράζει από καρδιάς τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή την ευγενή αναμέτρηση κι έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης, Διηγήματος και Χρονικού – Μαρτυρίας για το 2014.
Αθήνα, 12-12-2014
Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ Β.ΤΖΟΚΑΣ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΟ ΜΕΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΝΤΖΟΣ