Το αρχαιότερο Ελληνικό λογοτεχνικό σωματείο – Έτος ιδρύσεως 1930
  
Επόμενη εκδήλωση

Monthly Archives: May 2014

Bράβευση Νομικών και Εντύπων

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συνεχίζοντας η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, το πνευματικό της έργο, το βράδυ της 12ης Μαΐου 2014 και σε μία σεμνή τελετή που έλαβε χώρα στο φιλόξενο μέγαρο της ΧΑΝ Αθηνών. Τίμησε τους νομικούς – λογοτέχνες που ανήκουν στην Ένωση για τις υπηρεσίες τους στη θέμιδα και στα γράμματα καθώς και στα έντυπα που εκδίδονται από μέλη της για την προσφορά τους στον τόπο.

Η ωραία αυτή εκδήλωση άρχισε με το χαιρετισμό του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Λευτέρη Τζόκα, λογοτέχνη και δημοσιογράφου, που μεταξύ των άλλων τόνισε: «Οι εκδηλώσεις αυτές γι’ αναζήτηση και προβολή ανάλογων προτύπων σε διάφορους τομείς είναι απαραίτητες σε κάθε εποχή. Πολύ περισσότερο σήμερα που συστηματικά τείνουν να απομυθοποιούν και όσα, ως διαχρονικά, αποτελούν τους τηλαυγείς φάρους καθοδήγησης σε ασφαλή λιμάνια της ζωής. Αντικαθίστανται, μάλιστα, τα πρότυπα αυτά με άλλα εποχικά, ευκαιριακά και ενίοτε αρνητικά για ένα καλύτερο μέλλον. Συμπερασματικά αναφέρουμε ότι οι τιμητικές διακρίσεις είναι ευεργετικές όπως καθιερώθηκαν για την προσφορά τους και την εκτέλεση του καθήκοντος και χρέους. Η αναγνώριση αυτή γίνεται από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών προς τους σύγχρονους δημιουργούς και θα επαναλαμβάνεται ως υπόσχεση και ευχή για όλους. Αυτό που κάνει το Δ.Σ., πολλαπλώς ακόμη, προτού λησμονηθούν υπαιτιότι μας, είναι άξιο μίμησης, τιμής και συγκίνησης».

Απονεμήθηκαν εβδομήντα οκτώ συνολικά τιμητικά διπλώματα, δεκαπέντε σε νομικούς λογοτέχνες, εικοσιένα σε περιοδικά και σαρανταδύο σε εφημερίδες.

 ΠΗΓΗ: Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ

Αρχεία