ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΟΜΙΛΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ –ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο σας προσκαλούν να τιμήσετε τις εκδηλώσεις της Ένωσης σύμφωνα με το πρόγραμμα στην αίθουσα Χ.Α.Ν. (Ακαδημίας 36 και Ομήρου 8ος όροφος) στις ώρα 18:30 τη
ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
Με λαμπρή επιτυχία και τη συμμετοχή λογοτεχνών από Ελλάδα, Κύπρο και άλλες χώρες του εξωτερικού, σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η απονομή των λογοτεχνικών βραβείων της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών στις 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 6:30 στη Χ.Α.Ν. Αθηνών (Ακαδημίας 36 και Ομήρου), με τη συμπαράσταση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Στην εκδήλωση παρέστη, εκ μέρους του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Τασούλα, ο τμηματάρχης του υπουργείου στη Διεύθυνση Γραμμάτων, Βιβλίων και Ψηφιακού Περιεχομένου κ. Χάρης Παππής, που χαιρέτισε στην αρχή της εκδήλωσης και απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Πνευματικής Αξίας Α΄ Τάξεως μετά Διπλώματος στη δημιουργό κυρία Αικατερίνη Φακάλου, ερευνήτρια –συγγραφέα. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της UNICEF, πρώην βουλευτής και πρώην Πρόεδρος της ΓΕ.Σ.Ε.Ε. κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Πνευματικής Αξίας Α΄ Τάξεως μετά Διπλώματος στη λογοτέχνιδα κυρία Γιώγια Σώκου.
Πέραν των 300 ατόμων που συμμετείχαν, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου, εκδότες, εκπαιδευτικοί, διευθυντές σχολείων και καθηγητές πανεπιστημίων, πλήθος λογοτέχνες και πνευματικοί άνθρωποι του τόπου, γονείς, αδέλφια και συγγενείς των τιμηθέντων κ. ά.
Στην αρχή το λόγο πήρε ο κοσμήτορας της Ένωσης κ. Λεωνίδας Χαζίρογλου που καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και όλους τους παριστάμενους στην εκδήλωση, κάλεσε την ηθοποιό Κωνσταντίνα Γεωργαντά να αποδώσει το ποίημα «Απονομή βραβείων», του μέλους της Ένωσης κ. Λουκίας Τζαννίδου, καταχειροκροτηθείσα.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Λευτέρης Β. Τζόκας που είπε ανάμεσα στα άλλα τα ακόλουθα: «Χαιρετίζουμε ως Διοικητικό Συμβούλιο την παρουσία του εκπροσώπου του ΥΠ.ΠΟ.-Α. που μας τιμά. Η απονομή που θα γίνει στη συνέχεια είναι μια λαμπρή εορτή, πανήγυρις θα έλεγα, και έτσι πρέπει να δούμε αυτή την εκδήλωση. Είχαμε ένα μεγάλο όγκο κειμένων και καταφέραμε να καταλήξουμε με πολύ κόπο σε αυτό το αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε τους δύο κριτές, τον εισηγητή, πρώην Γενικό Γραμματέα της Ένωσης κ. Τάκη Παπαδημητρίου και το μέλος της κριτικής επιτροπής και της Ένωσης, τέως Σχολικό Σύμβουλο και συγγραφέα κ. Χρήστο Γκόντζο για το αποτέλεσμα του λογοτεχνικού διαγωνισμού.
Πιστεύουμε ότι φέραμε σε αίσιο πέρας την αποστολή μας, ευσυνείδητα και με δικαιοκρισία, δεν διεκδικούμε, βέβαια το αλάθητο. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευμένους και τους συμμετέχοντες στον πανελλήνιο και παγκύπριο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Ένωσης, έτους 2014. Και σε όλους εσάς που θα έχετε την υπομονή να τους καμαρώσετε και να τους χειροκροτήσετε».
Στη συνέχεια, μετά τις απονομές των χρυσών μεταλλίων από τον εκπρόσωπο του ΥΠ.ΠΟ.Α. κ Χάρη Παππή το λόγο πήρε ο εισηγητής της κριτικής επιτροπής που διάβασε το πρακτικό του διαγωνισμού και συντόνισε την τελετή της απονομής σε συνεργασία με τον Κοσμήτορα Ένωσης.
Της Κριτικής Επιτροπής Πανελλήνιου και Παγκύπριου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος με ελεύθερο θέμα της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών έτους 2014
ΣΥΜΦΩΝΑ με την προκήρυξη και τις δεσμεύσεις της, αναδείχτηκαν ομόφωνα και παμψηφεί περισσότερα βραβεία γιατί ισοβάθμισαν και τα μοιράζονται οι δημιουργοί. Όλα τα κείμενα που συμμετείχαν θα μπορούσαν να τύχουν διάκρισης, αλλά αυτό είναι αδύνατο, γι’ αυτό η Κριτική Επιτροπή με σύμφωνη γνώμη θέσπισε τα Ειδικά Βραβεία που θα δοθούν σε ξεχωριστές περιπτώσεις συμμετασχόντων. Ήταν οι δεσμεύσεις της προκήρυξης του διαγωνισμού που δεν επέτρεψαν να δοθούν περισσότερες διακρίσεις.
1. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «Ουαί τοις ηττημένοις», με το ψευδώνυμο «Χρήστος Ιωάννου» που ανήκει στην κα Ιωάννα Χρήστου.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «Γιατί Οδυσσέα επέστρεψες;» με το ψευδώνυμο «Αχερώδιος» που ανήκει στον κ. Θεοφάνη Παυλίδη και ισοβαθμούν, το ποίημα «Εξ ιδίων τα βέλη, αλλ’ ο ‘τρώσας και ιάσεται’» με το ψευδώνυμο «Ελπιδοφόρος» που ανήκει στην κα Ζωή Παπαδημητρίου-Τζιράκη και το ποίημα «Απέλαση» με το ψευδώνυμο «Μαρία Καίσαρη» που ανήκει στην κα Σταυρούλα Ζώρζου.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «Δει δε χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν έστι γενέσθαι των δεόντων», με το ψευδώνυμο «Άτλας» που ανήκει στον κ. Γιάννη Καρβελά και ισοβαθμούν, το ποίημα «Η ποίηση», με το ψευδώνυμο «Φαέθων» που ανήκει στον κ. Αντώνιο Χ. Δημητρίου και το ποίημα «Αρμονία» με το ψευδώνυμο «Διώνη Δωδωναία» που ανήκει στην κα Αλεξάνδρα Παυλίδου-Θωμά.
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Ζήσε το τώρα» με το ψευδώνυμο «Ίκαρος» που ανήκει στον Αρχιμανδρίτη π. Μιλτιάδη Μίτσελλ και ισοβαθμούν, με το ποίημα «Η Ορθοδοξία γαρ» με το ψευδώνυμο «Ελληνορθόδοξος γηγενής» που ανήκει στον κ. Απόστολο Ιωάννου Πάσχο και το ποίημα «Με ένα ΝΑΙ» με το ψευδώνυμο «Άγχιστος», που ανήκει στον κ. Σωτήρη Μαντζούτσο.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Εσύ μετανάστη» με το ψευδώνυμο «Αθηνά» που ανήκει στην κα Βάσω Τριανταφυλλίδου-Κηπουρού και ισοβαθμούν με το ποίημα «Του Έρωτα» με το ψευδώνυμο «Σαμάνθα» που ανήκει στην κα Λένα Φατούρου και το ποίημα «Ανάσταση» με ψευδώνυμο «Περσέας» που ανήκει στον κ. Μιλτιάδη Ντόβα.
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Στην Ένωση!» με το ψευδώνυμο «Ελεύθερος» που ανήκει στον κ. Λευτέρη Αρμελινό και ισοβαθμούν, το ποίημα «Ειρήνη» με το ψευδώνυμο «Καναρίνι» που ανήκει στην κα Γεωργία Μπαλάσκα και το ποίημα «Σμύρνη» με το ψευδώνυμο «Μαριόλα» που ανήκει στην κα Κωνσταντίνα Γεωργαντά.
2. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο διήγημα «Αι θεριναί παγίδες» με το ψευδώνυμο «Υγεία καθολική», που ανήκει στον κ. Απόστολο Ιωάννου Πάσχο.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο διήγημα «Μια κρυμμένη αγάπη φέρνει τη χαρά και την ευτυχία» με το ψευδώνυμο «Δαναός» που ανήκει στην κα Ζωή Παπαδημητρίου-Τζιράκη και ισοβαθμούν, το διήγημα «Λάμπρενα» με το ψευδώνυμο «Τζιμ Άνταμς», που ανήκει στον κ. Αλέξανδρο Νίκα και στο διήγημα «Περίπατος στην ακροποταμιά» με το ψευδώνυμο «Γ. Φωτεινός» που ανήκει στον κ. Γεώργιο Γκούμα.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο διήγημα «Αναδρομή στο χρόνο» με το ψευδώνυμο «Υψιπετής» που ανήκει στον Αρχιμανδρίτη π. Μιλτιάδη Μίτσελλ και ισοβαθμούν, το διήγημα «Ο έρωτας άργησε πολύ» με το ψευδώνυμο «Τουλίπα» και ανήκει στην κα Αποστολία Βουλτσίδου και το διήγημα «Έλσα» με το ψευδώνυμο «Κλέλια» που ανήκει στην κα Λένα Φατούρου.
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο διήγημα «Το μέτρημα της ζωής» με το ψευδώνυμο «Ντέππη» και ανήκει στην κα Δέσποινα Τζαννή και ισοβαθμούν, το διήγημα «Το… τέλος που γίνεται η αρχή του» με το ψευδώνυμο «Γρηγόρης Ειρηναίος», που ανήκει στον κ. Ηλία Μάκο και το διήγημα «Οι θεοί οι αχόρταγοι» με το ψευδώνυμο «Δρυς» που ανήκει στον κ. Δημήτριο Γιαννακό.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο διήγημα «Δυσπρόσιτες περιπλανήσεις», με το ψευδώνυμο «Ο ταξιδευτής» και ανήκει στον κ. Λευτέρη Αρμελινό και ισοβαθμούν, το διήγημα «Οι ακάλυπτες επιταγές» με το ψευδώνυμο «Λητώ Γεωργίου» που ανήκει στην κα Βιβή Καλτσούνη και το διήγημα «Μυριάνθη – Μια αληθινή ιστορία» με το ψευδώνυμο «Χρυσάνθεμις» που ανήκει στην κα Τασούλα Μάρκου.
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο διήγημα «Ξένοι δίχως πατρίδα» με το ψευδώνυμο «Άνθη κερασιάς» και ανήκει στην κα Κάκια Μπαχαρακάκη και ισοβαθμούν, το διήγημα «Το κίνημα του Μεταφρασισμού» με το ψευδώνυμο «Άρτεμις» που ανήκει στην κα Χριστίνα Μελέτη και το διήγημα «Λευκοί Αδερφοχτοί» με το ψευδώνυμο «Αέναη γραφή» που ανήκει στην κα Θεοδώρα Τσελίγκα-Γκαζιάνη.
3. ΧΡΟΝΙΚΟΥ – ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο πόνημα «Χρονικόν – Τα Σεπτεμβριανά του ’55 – Η προσχεδιασμένη εξολόθρευση του Γένους των Χριστιανών Κωνσταντινουπόλεως» με το ψευδώνυμο «Ρωμανία», που ανήκει στην κα Λεμονιά Αντ. Μπαστιάνου.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο πόνημα «Ο χτιτζιάρης (χτικιάρης)» με το ψευδώνυμο «Τεύκρος» που ανήκει στον κ. Κωνσταντίνο Πάτσαλο και ισοβαθμεί με το πόνημα «Ο κρυφός έρωτας της δασκάλας μου» με το ψευδώνυμο «Αίνος Μύρτου», που ανήκει στον κ. Σάββα Τσάση
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο πόνημα «Μικρό παιδάκι ήμουνα» με το ψευδώνυμο «Το χωργιατόπουλο» που ανήκει στον κ. Γεώργιο Καραγιαννάκο και ισοβαθμεί με το πόνημα «Μια αγάπη έσβησε» με το ψευδώνυμο «Αθηνά» και ανήκει στην κα Βάσω Τριανταφυλλίδου-Κηπουρού.
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο πόνημα «Η πορεία ενός ανθρώπου» με το ψευδώνυμο «Ταπεινός» που ανήκει στον κ. Απόστολο Ιωάννου Πάσχο.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο πόνημα «Η μικρή ηρωίδα», με το ψευδώνυμο «Ανταίος» που ανήκει στον κ. Γιάννη Καρβελά.
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο πόνημα «Της μνήμης ιερό ένα επίγραμμα» με το ψευδώνυμο «Νοσταλγός» και ανήκει στον κ. Γιάννη Ηλιόπουλο.
4. ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
α) Ποίησης
1. Στην κα Brigitta Kristensen (Νορβηγία) με το ψευδώνυμο «Αθηνά» για το ποίημα «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα».
2. Στην κα Χρυσάνθη Τίγγελη-Βασιλική με το ψευδώνυμο «Ιοκάστη» για το ποίημα «Ομοψυχία»
3. Στην κα Μαρία Σουρή-Κοσιώρη με το ψευδώνυμο «Μαρίζα» για το ποίημα «Θάθελα πολύ να σε παινέσω».
4. Στον κ. Σάββα Τσάση με το ψευδώνυμο «Αίνος Μύρτου» για το ποίημα «Στη δασκάλα μου».
5. Στον κ. Χρήστο Καραγκούνη με το ψευδώνυμο «Κριάκορας» για το ποίημα «Η κάπα μου».
6. Στην κα Χριστίνα Δούβλη με το ψευδώνυμο «Εμμέλεια» για το ποίημα «Ανέμελη».
7. Στην κα Μαριάνα Λυμπέρη με το ψευδώνυμο «Περσεφόνη» για το ποίημα «Αναζήτηση».
8. Στον κ. Βύρωνα Αρναούτογλου με το ψευδώνυμο «Σκακιστής» για το ποίημα «Σχέδιο πολιτικής αποκατάστασης».
9. Στην κα Ελένη-Μαρία Παράσχου με το ψευδώνυμο «Λυδία Κρητικού» για το ποίημα «Προσδιορίζοντας τη Λήθη».
10. Στον κ. Αντώνιο Μικέλη με το ψευδώνυμο «Ταξιδευτής» για το ποίημα «Παλιά αγαπημένη».
11. Στην κα Ελευθερία Κατσιφαράκη με το ψευδώνυμο «Αρετούσα» για το ποίημα «Έρωτα χρυσοφτέρουγε».
12. Στην κα Ελένη Καμπά με το ψευδώνυμο «Ιουλία» για το ποίημα «Οδύσσειος δρόμος».
13. Στον κ. Ευθύμιο Ποντίκη με το ψευδώνυμο «Μύωνας» για το ποίημα «Μια παλιά ιστορία – Αγάπη που δεν τέλειωσε».
14. Στην κα Θεοδώρα Τσελίγκα-Γκαζιάνη με το ψευδώνυμο «Λευκές αράδες» για το ποίημα «Μάνα Γη».
15. Στον κ. Γιάννη Καφρίτσα με το ψευδώνυμο «Σουρμπέος» για το ποίημα «Λειβαδιά».
16. Στον κ. Δημήτριο Δεσποτάκη με το ψευδώνυμο «Βοημός» για το ποίημα «Νοτιάς φυσούσε μια ευωδιά».
17. Στην κα Κάκια Μπαχαρακάκη με το ψευδώνυμο «Άνθη Κερασιάς», για το ποίημα «Έρωτος πόλεμος».
18. Στον κ. Δημήτρη Κολιδάκη με το ψευδώυμο «Άνθιμος» για το ποίημα «Γιασεμί».
19. Στον κ. Δημήτριο Πετρέλη με το ψευδώυμο «Φλέγων Νηρέας Β’» για το ποίημα «Πίστωση χρόνου».
20. Στην κα Φυλλίτσα Αθηναΐδα Αναπνιώτου με το ψευδώνυμο «Φυλλάνθη» για το ποίημα «Στο περιθώριο της ζωής».
21. Στον κ. Ιωάννη Συλίκο με το ψευδώνυμο «Κιθαρωδός» για το ποίημα «Εκτός».
22. Στην κα Χρυσή Κωνσταντίνου με το ψευδώνυμο «Ισμήνη» για το ποίημα «Επιστροφή στη Λήθη».
23. Στον κ. Κώστα Μοναστήρα με το ψευδώνυμο «Κώστας Τσικλίστας» για το ποίημα «Ίσως».
24. Στην κα Ιουλία Θεοδωρόπουλου με το ψευδώνυμο «Φωτεινή Δαμουρά» για το ποίημα «Η ελιά».
25. Στην κα Ευγενία Παλούμπη με το ψευδώνυμο «Φερενίκη» για το ποίημα «Γένεσις Ποιητική».
26. Στην κα Βιβή Καλτσούνη με το ψευδώνυμο «Ειρήνη Ρενιέρη» για το ποίημα «Ο φασισμός της ευτυχίας».
27. Στον κ. Παναγιώτη Σταματόπουλο με το ψευδώνυμο «Ορφέας» για το ποίημα «Σ’ όλα τούτα τα σπάνια».
28. Στην κα Κατερίνα Κατσαμπά με το ψευδώνυμο «Σαμία» για το ποίημα «Αφορμή».
29. Στην κα Τασούλα Μάρκου (Κύπρος) με το ψευδώνυμο «Μελάνθη» για το ποίημα «Ποτέ ξανά».
30. Στην κα Αγλαΐα Σεργίου (Κύπρος) με το ψευδώνυμο «Αγλαόκαρπη» για το ποίημα «Τα νιάτα».
31. Στον κ. Χρήστο Σαλτό με το ψευδώνυμο «Αετός» για το ποίημα «Σταυραετός».
32. Στον κ. Νικόλαο Τάτση με το ψευδώνυμο «Βαλτινός» για το ποίημα «Είμαστε αδέλφια Έλληνες».
β) Διηγήματος
1. Στον κ. Αθανάσιο Κατσιαβριά με το ψευδώνυμο «Βάσος Β. Βασιώτης» για το διήγημα «Η Εράτη».
2. Στον κ. Άθω Χατζηματθαίου (Κύπρος) με το ψευδώνυμο «Λεωνίδας Λεμέσιος» για το διήγημα «Η κούπα».
3. Στον κ. Παναγή Πανίκο (Κύπρος) με το ψευδώνυμο «Περαστικός» για το διήγημα «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία».
4. Στον κ. Χάρη Βαφόπουλο με το ψευδώνυμο «Στέλιος Μαριωτής» για το διήγημα «Το ταξίδι».
5. Στον κ. Βύρωνα Αρναούτογλου με το ψευδώνυμο «Σκακιστής» για το διήγημα «Προς τη λεωφόρο των ψυχών».
6. Στην κα Τασούλα Παπαμιχαήλ με το ψευδώνυμο «Αρλεκίνος» για το διήγημα «Το τελευταίο λάθος».
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ακράδαντα ότι η Κριτική Επιτροπή της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών που είχε αναλάβει να κρίνει τα κείμενα σε όλες τις κατηγορίες, Ποίησης – Διηγήματος και Χρονικού – Μαρτυρίας, έφερε σε αίσιο πέρας την αποστολή της, ευσυνείδητα και με δικαιοκρισία. Δεν διεκδικεί το έπαθλο του αλάθητου. Εκφράζει από καρδιάς τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή την ευγενή αναμέτρηση κι έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης, Διηγήματος και Χρονικού – Μαρτυρίας για το 2014.
Αθήνα, 12-12-2014
Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ Β.ΤΖΟΚΑΣ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΟ ΜΕΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΝΤΖΟΣ
Τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, στις 6:30 μ. μ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Χ.Α.Ν. η εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών που ήταν αφιερωμένη στους διακριθέντες μαθητές των Πανελλήνιων και Παγκύπριων Διαγωνισμών Ποίησης και Διηγήματος για Παιδιά και Εφήβους των ετών 2012 και 2013. Οι μαθητές παρουσίασαν τα βραβευμένα έργα τους και χειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους στην κατάμεστη αίθουσα.
Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία της Αντιπροέδρου, κ. Πολυξένης Γιάχου, όπου παρουσίασε στοιχεία για την πορεία του διαγωνισμού και τη μεγάλη ανταπόκρισή του σε μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς από Ελλάδα και Κύπρο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, κατά το σχολικό έτος 2012-2013 ο διαγωνισμός πλησίασε τις 1000 συμμετοχές μαθητών και δόθηκαν συνολικά 34 διακρίσεις, 9 σε Κύπριους μαθητές και 25 σε μαθητές από όλη την Ελλάδα. Κατά το σχολικό έτος 2013-2014 ο διαγωνισμός είχε 3000 συμμετοχές και, καθώς έγινε διαχωρισμός των μικρών από τις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου από το Λύκειο, δόθηκαν συνολικά 61 διακρίσεις, 14 σε Κύπριους μαθητές και 52 σε μαθητές από όλη την Ελλάδα.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και παρουσίασαν τα έργα τους οι μαθητές: Τουλή Βασιλική από τη Γεννάδειο Σχολή, Ζάκα Μαιρηλίντα από το 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Φριλίγκος Θοδωρής από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης, Γκίκας Στυλιανός από τα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια «Μάνεση» Νέου Ηρακλείου Αττικής, Τριανταφύλλη Ευφροσύνη από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, Γκουρνέλου Πελαγία από το 90ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών , Φασουλή Στέλλα από το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Παιδαγωγική» στον Πειραιά , Γενναδίου Νιόβη από το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Παιδαγωγική» στον Πειραιά , Νικολόπουλος Παναγιώτης από το Κολλέγιο Ψυχικού, Μουλλάλλι Ερσιόλα από το 90ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Τσουκαλά Γεωργία από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, Παναγοπούλου Σταματούλα από το 81ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Γκίκα Αικατερίνη από τα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια «Μάνεση» Νέου Ηρακλείου Αττικής, Βατσίλα Δωροθέα από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, Παναγούλια Ελευθέριο από το 166ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Χονδρογιάννης Σπυρίδωνας από το 166ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Χαραλαμπόπουλο Δημήτριος από το 2ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης, Τζανακάκη Εύα από το 2ο Γυμνάσιο Ελληνικού Ντάρας Δημήτριος από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, Μουρούτης Σπύρος από το 2ο Λύκειο Βριλησσίων, Κατσάρας Ανδρέας από το Γενικό Λύκειο Καμένων Βούρλων, Αρναούτογλου Βύρωνας από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης, Σπύρου Βασιλική από το 2ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου, Αργυρού Ανατολή από 2ο Γυμνάσιο Νίκαιας «Μαριάνθη Σκαλά και Τσαγκάρης Χρήστος από το Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά.
Ευχαριστούμε τους μικρούς λογοτέχνες για την όμορφη βραδιά που μας χάρισαν και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής τους.
Θερμά συγχαρητήρια στον Κοσμήτορα κ. Λεωνίδα Χαζίρογλου, την Ταμία κ. Αγαπούλα Ευθυμιοπούλου, τον Γενικό Γραμματέα κ. Απόστολο Φορλίδα και την Έφορο Βιβλιοθήκης κ. Άννα Μοσχονίδου για τον άριστο συντονισμό της εκδήλωσης.