Το αρχαιότερο Ελληνικό λογοτεχνικό σωματείο – Έτος ιδρύσεως 1930
  
Επόμενη εκδήλωση

Monthly Archives: March 2017

Απονομή Τιμητικών Διακρίσεων Παιδικού και Εφηβικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού 2017

  

dscn2120

Την Παρασκευή  17  Μαρτίου  2017  στις 6:30 το απόγευμα  πραγματοποιήθηκε, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου η  απονομή των Τιμητικών Διακρίσεων του 4ου Πανελλήνιου και Παγκύπριου Λογοτεχνικού  Διαγωνισμού για Παιδιά και  Εφήβους, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, σχολικού έτους 2016-2017.

Η τελετή συντονίστηκε με επιτυχία από την υπεύθυνη του Διαγωνισμού – Ταμία της Ένωσης κ. Αγαπούλα Ευθυμιοπούλου, την Αντιπρόεδρο κ. Πολυξένη Γιάχου, τον Κοσμήτορα κ. Λεωνίδα Χαζίρογλου και τον Γενικό Γραμματέα κ. Απόστολο Φορλίδα.

dscn2059Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του  ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Λευτέρης Β. Τζόκας, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους είπε χαρακτηριστικά: «Ένα ποτάμι από παιδιά λαμπροφορεμένα από  Ελλάδα και Κύπρο ήρθαν εδώ για να ποτίσουν το δέντρο της Λογοτεχνίας και τις ψυχές μας. Τα ευχαριστούμε. Θα ταξιδέψουμε μαζί τους σε κήπους ειδυλλιακούς με τ’ αστραφτερά τους φτερουγίσματα. Θα δείξουν τη στοχαστική τους  διάθεση και εξέλιξη. Εδώ ο Πήγασος πετιέται ανάερος και από τα ύψη οραματίζεται τους πολιτισμούς αρχαίους και νεώτερους,  σε ό,τι  ωραίο και αθάνατο, μέσα σ’  αυτούς που δημιούργησε η τέχνη. Με δύναμη και ζωή συνεχίστε το ταξίδι και τ’ όνειρο για τον εαυτό σας, εμάς και τον κόσμο. Εδώ στην Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών σας περιμένουμε για να σας τιμήσουμε, να σας θαυμάσουμε, να σας συμβουλεύσουμε  και να σας χειροκροτήσουμε.  Έτσι θα περάσουν τα έργα σας στην αιωνιότητα».

dscn2101

Στη συνέχεια η   κ. Αγαπούλα Ευθυμιοπούλου ευχαρίστησε τους  παρευρισκόμενους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο  που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Ένωσης, τόνισε πως το σημαντικότερο μέρος της διαδικασίας του διαγωνισμού είναι η χαρά της δημιουργίας που βίωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες γράφοντας τα έργα τους και παρουσίασε  αριθμητικά στοιχεία  σχετικά με την απονομή των βραβείων,  ενώ η κ. Πολυξένη Γιάχου έκανε τη σύνδεση του φετινού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού με τους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς των προηγούμενων ετών και με τον Μουσικό Διαγωνισμό της Ένωσης.    Όπως είπαν: «Φέτος είχαμε  72 συνολικά διακρίσεις μαθητών και μαθητριών. Από αυτές  20 είναι από την Κύπρο.   Όσον αφορά το φύλο, είχαμε  48  διακρίσεις  κοριτσιών  και  24  αγοριών.  Από αυτά, στην ποίηση  τα  14  ήταν  αγόρια  και  τα  30  κορίτσια. Στο   διήγημα   10  ήταν    αγόρια  και  18    κορίτσια.

2017-03-301Μια ματιά στο αρχείο της αποκαλύπτει  πως υπάρχουν μαθητές,  εκπαιδευτικοί και σχολεία με συνεχή παρουσία στους διαγωνισμούς μας.  Αρκετοί από τους φετινούς διακριθέντες συμμετείχαν στους διαγωνισμούς προηγούμενων  ετών και κάποιοι είχαν  διακριθεί και σε χαμηλότερες ηλικιακές κατηγορίες. Παράλληλα συμμετέχοντες στους μαθητικούς διαγωνισμούς  μετά την αποφοίτησή τους από τη βασική εκπαίδευση επανέρχονται  στους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς Ενηλίκων και ποιήματα βραβευμένα  στους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς μαθητών και ενηλίκων  μελοποιούνται από μαθητές και μαθήτριες και παρουσιάζονται στον  Μουσικό Διαγωνισμό της Ένωσης».

dscn2399Αφού ευχαρίστησαν τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής για την υποστήριξή  τους στο έργο της Ένωσης, τη συνέπειά τους,  το πνεύμα συνεργασίας  και  την ευαισθησία με την οποία μελέτησαν τα μαθητικά έργα, αναφέρθηκαν στις απαρχές της ποίησης,  που ήταν πάντα μελοποιημένη, και στην τάση που επικράτησε από τη δεκαετία του ’60 και ύστερα να μελοποιούνται ποιήματα καταξιωμένων ποιητών από έλληνες συνθέτες, παρουσίασαν σύντομο βιογραφικό του συνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση,  και  κάλεσαν στη σκηνή μαέστρο κ. Νίκο Χριστοδουλή  για την παρουσίαση μουσικού αφιερώματος στη μελοποιημένη ποίηση.

dscn2154Στο πλαίσιο του αφιερώματος από τον  δίσκο «Η εντεκάτη εντολή» σε ποίηση Νίκου Γκάτσου και μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου ακούστηκαν τα τραγούδια «Το παιδί με το ταμπούρλο», «Η εντεκάτη εντολή», «Πέφτει βροχή» και «Γιαρέμ- γιαρέμ»,   ενώ από τον δίσκο  «Πλησιάζοντας τον Καβάφη» σε ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη και μουσική Γιάννη Σπανού το τραγούδι «Ομνύει». Τραγούδησαν οι Έντμοντ Κόνα, Γιάννης Καρατζάς, Κέλυ Ντούλια και Σταύρος Τζιτάνος  συνοδευόμενοι από τους Θαλή Τριανταφύλλου στο πιάνο, Κωνσταντίνο  Γαλατούδη στο μπουζούκι και Νίκο Χριστοδουλή  στα κρουστά.

dscn2177Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στην κ.  Δέσποινα Παπαδιονυσίου, μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού, η οποία αναπτύσσοντας το  θέμα: «Ταξιδεύοντας με όχημα την ποίηση»,  τόνισε πως: «Οι δημιουργίες των παιδιών μας  αποτελούν για εμάς τους ενήλικες, πηγές έντονου προβληματισμού, περισυλλογής, ανάληψης ευθύνης, απολογισμού αλλά και επαναπροσδιορισμού των αρχών και των θέσεων που ορίσαμε για  να ζούμε αλλά και να ζούνε».  Ακολούθησαν οι απονομές των Βραβείων κατά ηλικιακή κατηγορία και λογοτεχνικό είδος.

Τους διακριθέντες μαθητές  τίμησαν με την παρουσία τους μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού και μέλη της Ένωσης που απένειμαν τα Βραβεία, φίλοι της Ένωσης καθώς και εκπαιδευτικοί,  γονείς και κηδεμόνες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο που ταξίδεψαν ειδικά για να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Διαγωνισμός Ποίησης για μέλη των ΚΑΠΗ

17353573_620962078114914_7696927006754333437_n
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και το Τμήμα Λειτουργίας των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας (ΚΑΠΗ) του Δήμου Χαλανδρίου, προκηρύσσει ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΗΣΗΣ για ποιητές/τριες που είναι μέλη σε ΚΑΠΗ δήμων της Περιφέρειας Αττικής.
Οι νικητές/τριες θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Τρίτης Ηλικίας στις 7-8 Ιουνίου 2017. Ως έπαθλο θα απονεμηθεί στον πρώτο νικητή ή νικήτρια χρηματικό ποσό των 150 (εκατόν πενήντα) ευρώ, με αθλοθέτη τον Χαλανδραίο γιατρό – λογοτέχνη Κωνσταντίνο Θ. Τέμπο, εις μνήμην του πατέρα του Θεοδώρου Τέμπου,δημοσιογράφου, ποιητή, θεατρικού συγγραφέα, ενώ στον δεύτερο και τον τρίτο νικητή/τρια θα απονεμηθεί έπαινος και τιμητικό δίπλωμα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το υπό βράβευση ποίημα να μην έχει βραβευθεί σε άλλον διαγωνισμό ποίησης.
Οσοι και όσες ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος σ’ αυτόν τον διαγωνισμό, παρακαλούνται να αποστείλουν μέχρι τις 30 Απριλίου ΕΝΑ ποίημά τους, όχι μεγαλύτερο από δύο σελίδες, στη διεύθυνση: Κεντρικό ΚΑΠΗ Χαλανδρίου 25ης Μαρτίου και Καραολή- Δημητρίου 2, 15231 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση poiima@halandri.gr

Πρόγραμμα 17ης Μαρτίου 2017

2

Ώρα έναρξης: 18:30 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Βασ.  Σοφίας και Ριζάρη, στάση Μετρό “Ευαγγελισμός”)

1. Χαιρετισμός  Προέδρου  Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών  Λευτέρη Β. Τζόκα

2. Παρουσίαση Μελοποιημένης Ποίησης

Από τον δίσκο «Η ενδεκάτη εντολή» σε μουσική και  ενορχήστρωση Γιώργου Χατζηνάσιου και  ποίηση Νίκου Γκάτσου

Το παιδί με το ταμπούρλο (τραγουδά ο Έντμοντ  Κόνα)

Η ενδεκάτη εντολή (τραγουδά ο Γιάννης  Καρατζάς)

Πέφτει βροχή (τραγουδά η Κέλλυ  Ντούλια)

Γιαρέμ  –  γιαρέμ  (ομαδικό τραγούδι)

Από τον δίσκο  «Πλησιάζοντας τον  Καβάφη» σε μουσική  Γιάννη Σπανού και ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη “Ομνύει” (τραγουδά ο Σταύρος Τζιτάνος)

3. Ομιλία  Δέσποινας Παπαδιονυσίου, μέλους της  Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού  με θέμα: «Ταξιδεύοντας      με όχημα  την  ποίηση»

4.  Βραβεύσεις  διακριθέντων  μαθητών  και μαθητριών

Απονομή  Βραβείων Ποίησης τάξεων Α΄-Β΄- Γ΄  Δημοτικού

Απονομή  Βραβείων Διηγήματος  τάξεων Α΄-Β΄- Γ΄  Δημοτικού

Απονομή  Βραβείων Ποίησης   τάξεων Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ Δημοτικού

Απονομή  Βραβείων Διηγήματος  τάξεων  Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ Δημοτικού

Απονομή  Βραβείων Ποίησης   Γυμνασίου

Απονομή  Βραβείων Διηγήματος Γυμνασίου

Απονομή  Βραβείων Ποίησης Λυκείου

Απονομή  Βραβείων Διηγήματος Λυκείου

Απονομή  Βραβείων Αγγλικής  Ποίησης

5.  Απονομή Τιμητικών Διπλωμάτων στα μέλη της  Κριτικής  Επιτροπής  του Διαγωνισμού

Στο καλλιτεχνικό μέρος συμμετέχουν:

Θαλής Τριανταφύλλου (πιάνο)

Κωνσταντίνος Γαλατούδης (μπουζούκι)

Σταύρος Τζιτάνος (κιθάρα)

Νίκος Χριστοδουλής (κρουστά)

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Χριστοδουλής

Υπεύθυνη Λογοτεχνικού Διαγωνισμού: Αγαπούλα Ευθυμιοπούλου

Διοργάνωση –Συντονισμός – Παρουσίαση  τελετήςΑγαπούλα Ευθυμιοπούλου, Πολυξένη Γιάχου, Λεωνίδας Χαζίρογλου

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΛΕΥΤΕΡΗΣ Β.  ΤΖΟΚΑΣ                  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  ΦΟΡΛΙΔΑΣ

Αποτελέσματα Λογοτεχνικού Διαγωνισμού σχολικού έτους 2016-2017

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

H Κριτική  Επιτροπή  αποτελούμενη  από  τους εκπαιδευτικούς – μέλη της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών – Λεωνίδα  Χαζίρογλου, Κοσμήτορα της Ένωσης, Ιωάννα Χρήστου,  Παναγιώτα Μπαλινάκου,  Φρειδερίκη Τζόκα – Ζήση, Νικόλαο Κακαϊδή,  Δέσποινα  Παπαδιονυσίου,  Εμμανουήλ Μαθιουδάκη, Λεμονιά Αντ. Μπαστιάνου, Βασιλική Γεωργατζόγλου και Χρύσα Πούλου, τους/τις  Σχολικούς Συμβούλους Γεώργιο  Παπαγεωργίου και Ιωάννα  Καμπούρμαλη, τον Επιθεωρητή Δημοτικής Εκπαίδευσης Κυριάκο Χαριδήμου,  τις  δασκάλες – Συμβούλους  Γλωσσικού Μαθήματος Σωτηρία Παπαγεωργίου και Μαρίνα Φιλίππου, τους δασκάλους – Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων Χρήστο Βεσκούκη και Ιωάννη Στεφανίδη, τις  φιλολόγους  Λύδια Μπαμπούση, Ευαγγελία Μπακλώρη, Μαρία Παναγιωτοπούλου και Φρόσω Βαρδουνιώτη, τις φιλολόγους αγγλικής γλώσσας Μαριάνθη Αναστασιάδου και  Αγγελική Μελίτσα και τις δασκάλες Χατζηαλεξίου Αναστασία και Κοντούλη Εμμανουέλα, αφού μελέτησαν και αξιολόγησαν αντικειμενικά και ο καθένας/μία ξεχωριστά  τα υποβληθέντα προς κρίση έργα ποίησης και διηγήματος που γράφτηκαν από παιδιά  και εφήβους, μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων συνήλθαν, κατά κατηγορία του Διαγωνισμού, από κοινού με την κ. Αγαπούλα Ευθυμιοπούλου, Ταμία  της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, Εισηγήτρια – Γραμματέα των κριτικών επιτροπών για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων και αποφάσισαν ομόφωνα και παμψηφεί τα παρακάτω:

 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  ΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΕΩΝ Α΄- Β΄- Γ΄  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Κριτική Επιτροπή: Φρειδερίκη Τζόκα – Ζήση, Παναγιώτα Μπαλινάκου, Αναστασία Χατζηαλεξίου

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Μια εικόνα χίλιες λέξεις» με το ψευδώνυμο «Παιδί» που ανήκει στην Εφραίμ  Σπυρόπουλο από το Δημοτικό Σχολείο  Αργύρη-Λαιμού,  που ισοβαθμεί με το ποίημα με τίτλο «Δυο μάτια» με το ψευδώνυμο «Κυάνια» που ανήκει στην Στυλιανή Κελίρη από το Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Δερύνειας.

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ,  στο ποίημα με τίτλο «Γλυκιά Πατρίδα» με το ψευδώνυμο «Αμέλεια» που ανήκει στη Βασιλική Καρκατσέλα από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιτόχωρου,  που ισοβαθμεί με το ποίημα με τίτλο «Ο δρόμος για το σχολείο» με το ψευδώνυμο «Άλεξ» που ανήκει στην Αλεξάνδρα Χριστοφόρου από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων Λάρνακας.

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ,  στο ποίημα με τίτλο «Η δύναμη της φιλίας» με το ψευδώνυμο «Ερμής» που ανήκει στον Γιάννη Μόσχοβα  από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιτόχωρου.

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Ένα άγνωστο παιδί» με το ψευδώνυμο «Σπαρτιάτης» που ανήκει στον Κωνσταντίνο Αντωνάκο από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου.

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Όταν έχει Πανσέληνο» με το ψευδώνυμο «Αριστοφάνης» που ανήκει στον Χρήστο Κούκουλη  από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιτόχωρου.

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ,  στο ποίημα με τίτλο «Ένα ταξίδι» με το ψευδώνυμο «Μάγια» που ανήκει στην Καλλιόπη Δαβιώτη από το από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιτόχωρου.

 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΤΑΞΕΩΝ Α΄- Β΄- Γ΄  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Κριτική Επιτροπή: Φρειδερίκη Τζόκα – Ζήση, Παναγιώτα Μπαλινάκου, Χατζηαλεξίου Αναστασία

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο διήγημα με τίτλο «Το πιο μακρινό ταξίδι » με το ψευδώνυμο «Μινώταυρος» που ανήκει στoν Παΐσιο Ρεΐζη από τα εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος»  Θεσσαλονίκης .

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ,  στο διήγημα με τίτλο «Το όνομά μου…..Ειρήνη» με το ψευδώνυμο «Κυάνια» που ανήκει στην Στυλιανή Κελίρη από το Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Δερύνειας.

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ,  στο διήγημα με τίτλο «Μια χαρούμενη στιγμή» με το ψευδώνυμο «Πεταλούδα» που ανήκει στην  Μαρία – Ελένη Αϊβάτογλου  από την Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’ Arc  Πειραιά.

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο διήγημα με τίτλο «Ο τρελός βασιλιάς» με το ψευδώνυμο «Φεφέη» που ανήκει στην Άννα – Μαρία – Φιλοθέη Γκίκα από τα εκπαιδευτήρια Μάνεση.

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο διήγημα με τίτλο «Ο μικρός μου αδελφός» με το ψευδώνυμο «Ανδρομέδα» που ανήκει  στην Χριστίνα Δασκαλάκη  από  την Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’ Arc   Πειραιά .

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ,  στο διήγημα με τίτλο «Η Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια της Άννας» με το ψευδώνυμο «Χαρίζω δύναμη» που ανήκει στην  Ευσταθία – Αναστασία Τσασιλίδου από τα εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος» Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  ΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΕΩΝ Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Κριτική Επιτροπή: Κυριάκος Χαριδήμου, Σωτηρία Παπαγεωργίου, Μαρίνα Φιλίππου

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Το όνειρό μου» με το ψευδώνυμο «Άννα-Μαρία» που ανήκει στην  Δανάη  Λάμπρου από το  Ιδιωτικό  Δημοτικό Σχολείο  Παιδαγωγική.

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Για το παιδάκι από τη  Συρία» με το ψευδώνυμο «Νικολός» και «Ελένη»  που ανήκει στους/στις  Μάρκο-Ιωάννη Δημητρίου   και Πέγκυ Τσιλιμιδού  από το  Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς, Λάρνακας Κύπρου.

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Κάπου καλύτερα» με το ψευδώνυμο «Το Ησυχούλι» που ανήκει στην  Μαρία-Χριστίνα Βελισσαροπούλου  από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου .

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Ήταν κάποτε μια γάτα» με το ψευδώνυμο «Ο γάτος» που ανήκει στον Παντελή Πετρόπουλο από το  Ιδιωτικό  Δημοτικό Σχολείο  Παιδαγωγική, που ισοβαθμεί με το ποίημα με τίτλο  «Το προσφυγόπουλο»   με το ψευδώνυμο «Άννυ» που ανήκει στην Φανή Κωστοπούλου από  το  Ιδιωτικό  Δημοτικό Σχολείο Παιδαγωγική,  που ισοβαθμεί με το ποίημα με τίτλο  «Αγνοούμενος»   με το ψευδώνυμο «Αντέλ» που ανήκει στην Ελένη Αποστόλου από το Δημοτικό Σχολείο  Καμάρων Λάρνακας Κύπρου, που ισοβαθμεί με το ποίημα με τίτλο  «Στη μητέρα μου»   με το ψευδώνυμο «Έλληνας» που ανήκει στον Νικόλαο Γκίνη από το 14ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου.    .

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Στιγμές» με το ψευδώνυμο «Πέτρος» που ανήκει στον ΠέτροΠαναγιώτη  Βαρβατάκο από το  Ιδιωτικό  Δημοτικό Σχολείο  Παιδαγωγική, που ισοβαθμεί με το ποίημα με τίτλο «Ο πόνος της καρδιάς» με το ψευδώνυμο «΄Ιριδα» που ανήκει στην Ελεάνα  Παπαδάκη  από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, που ισοβαθμεί με το ποίημα με τίτλο «Ειρήνη» με το ψευδώνυμο «Μαριλένα» που ανήκει στην Μαρία- Ελένη Τσιρέκη από 90ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Αγάπες και αλμύρα» με το ψευδώνυμο «Μωβ Ανεμώνη» που ανήκει στην Μαρία – Νεφέλη  Καρβούνη από το  1ο  Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, που ισοβαθμεί με το ποίημα με τίτλο «Πρωινό ξύπνημα» με το  ψευδώνυμο «Γκράντε» που ανήκει στην  Αδριανή  Συριανού από το 123ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΤΑΞΕΩΝ Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Κριτική Επιτροπή: Γεώργιος Παπαγεωργίου, Ιωάννα  Καμπούρμαλη, Χρήστος  Βεσκούκης

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο έργο με τίτλο «Ο Φιφίνος, ένα αλλιώτικο πουλί» με το ψευδώνυμο «Μίκι» που ανήκει στον Αλέξανδρο – Μάριο  Κακουλλή από το G.C. School of Careers, Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο,   που ισοβαθμεί με το έργο με τίτλο «Ήρωας επί 88 χρόνια» με το ψευδώνυμο «Στέλιος» που ανήκει στον Στυλιανό  Γκίκα από τα Εκπαιδευτήρια «Μάνεση».

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο έργο με τίτλο «Η σκυτάλη» με το ψευδώνυμο «Γλαύκη» που ανήκει στην  Αγγελική – Ευφημία Παπαγεωργιάδου από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς.

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο έργο με τίτλο «Δικαίωμα στο όνειρο» με το ψευδώνυμο «Νιλού» που ανήκει στην Νικολέτα Λουκά από το  Δημοτικό Σχολείο  Καμάρων  Λάρνακας Κύπρου.

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο έργο με τίτλο «Η περιπέτεια του μικρού Χουάν» με το ψευδώνυμο «Λεονάρτο» που ανήκει στον  Αιμίλιο Ρωσσίδη από τo  G.C. School of Careers, Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο.

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο έργο με τίτλο «Εγώ και συ μαζί» με το ψευδώνυμο «Μανουήλ» που ανήκει στον Σπύρο Μαυρατζώτη  από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, που  ισοβαθμεί  με το έργο με τίτλο «Φλούδες λεμονιού» με το ψευδώνυμο «Λούκη» που ανήκει στην Μαρία – Ελένη Παρασκευοπούλου  από το 55ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών.

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο έργο με τίτλο «Οι γυπαετοί» με το ψευδώνυμο «Κιόγια» που ανήκει στον Άγγελο  Κούτση  από το 29ο Δημοτικό Σχολείο  Λάρισας.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Κριτική Επιτροπή: Ιωάννα Χρήστου, Φρόσω Βαρδουνιώτη,  Εμμανουέλα Κοντούλη

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα  με τίτλο «Το ερώτημα» με το ψευδώνυμο «Μερίντα» που ανήκει στην  Μελίνα Λαμπράκη   από το Γυμνάσιο Πτελεού Μαγνησίας.

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα  με τίτλο «Άτιτλο» με το ψευδώνυμο «Γιώτα» που ανήκει στην Παναγιώτα  Καλογεροπούλου από το  Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας .

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα  με τίτλο «Υπέρλαμπρος βυζαντινός ναός» με το ψευδώνυμο «Άλεξ» που ανήκει στον Αλέξανδρο Κατέρη από το 3ο Γυμνάσιο Καρδίτσας,  που ισοβαθμεί με το ποίημα με τίτλο «Απλοί θεατές» με το ψευδώνυμο «Μελετία» που ανήκει στην Ευτυχία Παπασσάβα από το Νικολαΐδειο  Γυμνάσιο Πάφου.

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα  με τίτλο «Εφηβικές σκέψεις» με το ψευδώνυμο «Σίμος» που ανήκει στον Εμμανουήλ  Συντέτα από το  Ιδιωτικό Γυμνάσιο «Ώθηση».

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα  με τίτλο «Και ίσως δεν ήταν γραφτό» με το ψευδώνυμο «Πάρις» που ανήκει στην  Παναγιώτα Μάστορα   από το Ιδιωτικό Γυμνάσιο «Ώθηση»,  που ισοβαθμεί με το  ποίημα  με τίτλο «Μάνα γη» με το ψευδώνυμο «Καπετάνιος» που ανήκει στον Παντελή Βούργια από το Pascal English School  Λευκωσίας.

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα  με τίτλο «Ταξιδιώτης στο όνειρο» με το ψευδώνυμο «Ορχιδέα» που ανήκει στην Ειρήνη Σκίτσα  από το   Γυμνάσιο Παραλιμνίου Κύπρου, που ισοβαθμεί με το  ποίημα  με τίτλο «Ιθάκης ήθος» με το ψευδώνυμο «Κατερίνα» που ανήκει στην Κατερίνα Γκίκα  από τα εκπαιδευτήρια Μάνεση  που, επίσης, ισοβαθμεί με το ποίημα  με τίτλο «Πρόσφυγες λέξεις» με το ψευδώνυμο «Diti» που ανήκει στην Αφερντίτα Βελίαϊ  από το  2ο  Γυμνάσιο  Αγίου Νικολάου Κρήτης.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Κριτική Επιτροπή: Βασιλική Γεωργατζόγλου, Λυδία Μπαμπούση, Ιωάννης Στεφανίδης

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο άτιτλο διήγημα  με το ψευδώνυμο «New Eve» που ανήκει στην Ήβη Πατρικίου  από το G C School of Careers.

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ,  στο διήγημα με τίτλο «Ξεχωριστή και ανίατη περίπτωση» με το ψευδώνυμο «Μαρίνα» που ανήκει στη  Μαρία – Μαρίνα Μοναχού  από το  2ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου.

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ,  στο διήγημα με τίτλο «Ένα δάκρυ» με το ψευδώνυμο «Μικρό» που ανήκει  στην Μαρία Κατσούλη από το 1ο Γυμνάσιο  Αιγίου.

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο διήγημα με τίτλο «Στάσου» με το ψευδώνυμο «Ξανθιά πριγκίπισσα» που ανήκει στην   Μαρία Κωστή  από την Ελληνική Σχολή Πασκάλ Λευκωσίας.

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο διήγημα με τίτλο «Μια απρόσμενη συνάντηση και μια αγνή φιλία» με το ψευδώνυμο «Φειδίας» που ανήκει στον Ανδρέα Αγγελή  από το  Γυμνάσιο Πόλεως Χρυσοχούς Πάφου.

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ,  στο διήγημα με τίτλο «Μικρός άξεστος κόσμος» με το ψευδώνυμο «Τζέιν Έϋρ» που ανήκει στη Δήμητρα Βαλάση  από το Μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης,  που ισοβαθμεί με το  διήγημα με τίτλο «Bahar», με το ψευδώνυμο «Iris» που ανήκει στην  Ειρήνη Διαλυνά από το Γυμνάσιο Νεάπολης Λασιθίου.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  ΠΟΙΗΣΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

Κριτική  Επιτροπή:  Νικόλαος Κακαϊδής,   Δέσποινα  Παπαδιονυσίου,  Εμμανουήλ Μαθιουδάκης,  Μαρία Παναγιωτοπούλου

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Requiem για μια ονείρωξη» με το ψευδώνυμο «Αμφίχειρας» που ανήκει στην  Δήμητρα Νικητέα  από το 49ο Γενικό Λύκειο Αθηνών.

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Λυδία Λίθος» με το ψευδώνυμο «Άλκης» που ανήκει στον  Πέτρο  Φωκιανό   από το  Λεόντειο  Λύκειο  Νέας Σμύρνης.

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ,  στο ποίημα με τίτλο «Υπερμέγεθες σακάκι» με το ψευδώνυμο «Ιάσονας» που ανήκει στον Παναγιώτη  Νικολίτσα από το  Γενικό Λύκειο Αγίας Τριάδας, που ισοβαθμεί με το ποίημα με τίτλο «Αεί Ων» με το ψευδώνυμο «Αέναη» που ανήκει στην Ομηρόλη – Μαρία Μπάλτου  από το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων.

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Ακροατής» με το ψευδώνυμο «Χωρίς ταυτότητα» που ανήκει στην Κέλλυ Μπουρλή  από το 3ο Γενικό Λύκειο  Νέας Ιωνίας.

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ,  στο ποίημα με τίτλο «Ανούσια σύρραξη» με το ψευδώνυμο «Θεαφίλ» που ανήκει στην Νικολέττα Κουμπαρή  από το Παγκύπριο Λύκειο  Λάρνακας.

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Εξόριστοι» με το ψευδώνυμο «Καλλιπάτειρα» που ανήκει στη Γερασιμούλα  Μαντά από το Βαλλιάνειο  Γενικό  Λύκειο  Κεραμειών.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

Κριτική  Επιτροπή: Λεμονιά Αντ. Μπαστιάνου, Ευαγγελία Μπακλώρη, Χρύσα Πούλου

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο διήγημα με τίτλο «Η συμφωνία της νυχτιάς» με το ψευδώνυμο «Ισμήνη» που ανήκει στη Γιασεμή Τρίχου  από το  Γενικό  Λύκειο Πέτρας Λέσβου.

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο διήγημα με τίτλο «Παραμυθομπερδέματα» με το ψευδώνυμο «Εδουάρδος» που ανήκει στον Μάριο Βούργια από το Pascal English School Λευκωσίας.

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο διήγημα με τίτλο «Ανεμόεσσα» με το ψευδώνυμο «Αρσινόη» που ανήκει στην   Εφραιμία – Ελένη Αθανασοπούλου από το Εκπαιδευτήριο «Άλφα» Εύβοιας .

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο διήγημα με τίτλο «Εξομολόγηση» με το ψευδώνυμο «Ωρίων» που ανήκει στον Μιχάλη Σαρρή από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα .

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο διήγημα με τίτλο «Όνειρο AB OVO» με το ψευδώνυμο «Πανδώρα» που ανήκει στην Ειρήνη – Μαρία Τσέρμπου από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο διήγημα με τίτλο «Το αρκούδι» με το ψευδώνυμο «Αλίκη» που ανήκει στην Αλίσια Ιορδάνου από το Γυμνάσιο- Λύκειο «Ολύμπιον»,   που ισοβαθμεί με το διήγημα με τίτλο «Ιστορία διάσωσης» με το ψευδώνυμο «Διόσκουροι» που ανήκει στον Δημητρίου Δημήτρη  από το  Γενικό Λύκειο Μελισσίων.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

Κριτική  Επιτροπή:  Λεωνίδας  Χαζίρογλου, Μαριάνθη Αναστασιάδου, Αγγελική Μελίτσα

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Time has frozen there» με το ψευδώνυμο «Hope» που ανήκει στη Thea Kallasidou   από  το «Makarios School»  Paphos.                              .

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Sound of silence.» με το ψευδώνυμο «Άλισον» που ανήκει στη Σούλα Γερίνα από  το  13ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης.                                      .

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «The  gun and the rose» με το ψευδώνυμο «ΣΤΑΛΩ» που ανήκει στην Χρυστάλλα  Χατζητοφή  από  το Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά.

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Beware» με το ψευδώνυμο «ΠΑΡΑΞΕΝΗ» που ανήκει στην Δήμητρα Δεμερτζή  από  το  7ο  Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων.

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «The dream » με το ψευδώνυμο «ΝΑΤΑΛΙΑ»  που ανήκει στην  Νεφέλη Μελεσσανάκη από  το  13ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης.

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Inner Wish» με το ψευδώνυμο «Lovett» που ανήκει στον Μάριο Φιλομανιώτη   από  το   2ο Γενικό Λύκειο  Βόλου.

Έχοντας την πεποίθηση ότι φέραμε εις  πέρας την αποστολή μας με ευσυνειδησία και δικαιοκρισία, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους όσους έλαβαν μέρος στον 4ο  Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό  Ποίησης για Παιδιά Εφήβους  μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων,   της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών για το σχολικό έτος 2016-2017.  Η  Κριτική Επιτροπή δεν διεκδικεί  το έπαθλο του αλάθητου. Προσπάθησαν  με  όλες τους  τις δυνάμεις να έχουν  τη δικαιότερη δυνατή κρίση. Σας συγχαίρουμε όλους για άλλη μια φορά και σας ευχόμαστε συνέχιση και δυνάμωμα της δημιουργικής σας εργασίας.       .

                                                          

Η ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΤΗΣ  ΚΡΙΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

ΑΓΑΠΟΥΛΑ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΛΕΥΤΕΡΗΣ Β.  ΤΖΟΚΑΣ                  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  ΦΟΡΛΙΔΑΣ

Αρχεία