Το αρχαιότερο Ελληνικό λογοτεχνικό σωματείο – Έτος ιδρύσεως 1930
  
Επόμενη εκδήλωση

Monthly Archives: March 2018

Αποτελέσματα Παιδικού και Εφηβικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού σχολικού έτους 2017-18

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ

ΠΟΙΗΣΗ  Α΄- Β΄- Γ΄  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Κριτική Επιτροπή: Παναγιώτα Μπαλινάκου,  Φρειδερίκη Τζόκα – Ζήση,  Αναστασία Χατζηαλεξίου

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Χτίσε μια καρδιά» με το ψευδώνυμο «Μαθητοποιητάδες» που ανήκει στους μαθητές της Γ ΄ τάξης  του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού  Κοζάνης .

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ,  στο ποίημα με τίτλο «Το μοναχικό κοριτσάκι» με το ψευδώνυμο «Καραμελίτσα» που ανήκει στην Έλενα Γκίνη από το 14o Δημοτικό Σχολείο Ιλίου Αττικής .

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ,  στο ποίημα με τίτλο «Η Άνοιξη» με το ψευδώνυμο «Εύγε» που ανήκει στην Ευγενία Κοντοπούλου από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Καλαμάτας.

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Οικογένεια» με το ψευδώνυμο «Βαμπιρίνα» που ανήκει στη Λαμπρινή Παπανδρέου   από το 3ο  Δημοτικό Σχολείο Περάματος Πειραιά.

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Η μαμά» με το ψευδώνυμο «Small Grazy» που ανήκει στον Αναστάση Μιχόπουλο  από το  3ο  Δημοτικό Σχολείο Περάματος Πειραιά.

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ,  στο ποίημα με τίτλο «Μια σταλιά ειρήνη» με το  ψευδώνυμο «Ειρήνη» που ανήκει στη Μαρία Τζουράκη από το  1ο Δημοτικό Σχολείο  Παλαιού Φαλήρου.

 ΔΙΗΓΗΜΑ  Α΄- Β΄- Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ   

Κριτική Επιτροπή: Παναγιώτα Μπαλινάκου,  Φρειδερίκη Τζόκα – Ζήση,  Αναστασία Χατζηαλεξίου

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο διήγημα με τίτλο «Μια παράξενη φιλία» με το ψευδώνυμο «Πεταλούδα» που ανήκει στη Μαρία Τσώνη  από το   3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου.

 Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ,  στο διήγημα με τίτλο «Μια κούκλα χωρίς σπιτάκι» με το ψευδώνυμο «Μαλίβ» που ανήκει στην Αθηνά-Νικόλ Κολοβού  από το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς Λάρνακας Κύπρου.

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ,  στο διήγημα με τίτλο «Η σπίθα» με το ψευδώνυμο «Snowhite» που ανήκει στην Ελένη Σταμούλη  από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου.

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο διήγημα με τίτλο «Η αλεπού επιστήμονας» με το ψευδώνυμο «Χιονάτη» που ανήκει στη Σοφία Φιλίππου  από το  22ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο διήγημα με τίτλο «Πανικός για ένα ρομπότ» με το ψευδώνυμο «Μπλε ντομάτα» που ανήκει  στη  Μαρίζα Πασπαλή  από  το  Δημοτικό Σχολείο Αγίων Ομολογητών, Λευκωσίας.

 Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ,  στο διήγημα με τίτλο «Τα άγρια ζώα της Αφρικής επαναστατούν» με το ψευδώνυμο «Αχιλλέας» που ανήκει στον Σταύρο- Αρσένιο Αθανασόπουλο από τα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος» Θεσσαλονίκης.

ΠΟΙΗΣΗ Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Κριτική Επιτροπή:Κυριάκος Χαριδήμου, Σωτηρία Παπαγεωργίου, Μαρίνα Πρωτοπαπά

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ομαδικό ποίημα με τίτλο «Στη μέση του πουθενά» με το ψευδώνυμο «Βάγια» που ανήκει στους μαθητές Βασιλική Αποστολίδου, Άκη Κακουλίδη, Γιάννη Καραγιάννη, Παναγιώτη Κεσόπουλο, Χρήστο Μεσιακάρη, Σμαρώ Ξυγκάρη, Μαριαλένα Πασχαλίδου, Ζωή Τσαμεσίδου, Λάμπρο Τσιβιλίκο της  ΣΤ΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων Ανδρεάδη  Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Το δάκρυ» με το ψευδώνυμο «Ροζ Πάνθηρας» που ανήκει στην  Ιωάννα Αρβανιτάκη από το Byron College Αθηνών. 

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Λάκης Βατραχάκης» με το ψευδώνυμο «Φελπς» που ανήκει στη Βασιλική Μαργαρίτη  από το 7ο Δημοτικό Σχολείο  Κομοτηνής, που ισοβαθμεί με το ποίημα με τίτλο  «Δεν ξεχνώ» με το ψευδώνυμο «Νεφέλη» που ανήκει στην Πέτρια Χατζηχαραλάμπους από το Δημοτικό Σχολείο Άλσους Αχνάς «Φώτης Πίττας» Κύπρου.

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Το  αστεράκι» με το ψευδώνυμο  «Λίζα» που ανήκει στην Εμμανουέλα Ανδρεαδάκη  από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Γαλέρα» με το ψευδώνυμο «Χρήστος  Σαρρής» που ανήκει στον  Εμμανουήλ  Χναράκη από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Μάνα» με το ψευδώνυμο  «Ηλέκτρα» που ανήκει στην Χριστιάννα Αντωνοπούλου-Τεσσέρη από τα Εκπαιδευτήρια Στέγκα Κερατσινίου Πειραιά.

ΔΙΗΓΗΜΑ Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Κριτική Επιτροπή: Καμπούρμαλη Ιωάννα,  Γεώργιος Παπαγεωργίου, Χρήστος Βεσκούκης

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο έργο με τίτλο «Επιστημονοπεριπέτειες στο Κάιρο» με το ψευδώνυμο «Λόρδος» που ανήκει στον Ανδρέα Κλαδούχο από τα  Εκπαιδευτήρια Ατσόγλου  Γαλατά Ισθμού Κορίνθου.

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο έργο με τίτλο «Το μπαούλο» με το ψευδώνυμο «Τριανταφυλλάκι»  που ανήκει στη   Σοφία Σιεκκερή  από το  Δημοτικό σχολείο Μακεδονίτισσας Γ΄ Λευκωσίας,  που ισοβαθμεί με το έργο με τίτλο «Οι περιπέτειες των παραπονιάρικων παραμυθοηρώων» με το ψευδώνυμο «Ηλιαχτίδα» που ανήκει στην Ειρήνη Πτωχοπούλου από το Δημοτικό σχολείο Μακεδονίτισσας Γ΄ «Στυλιανός Λένας» Κύπρου.

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο έργο με τίτλο «Η ιστορία  της μικρής Ελένης» με το ψευδώνυμο «Αλκμήνη» που ανήκει στην Κονδηλία-Νεκταρία Πολίτη από τα   Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου  Περιστερίου, που ισοβαθμεί με το έργο με τίτλο «Ο Τάκης που έγινε στυλάκης » με το ψευδώνυμο « Αρετούσα» που ανήκει στην ΄Ολγα Γάτσου  από το Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης.

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο έργο με τίτλο «Ο Τζιμ Μπλου ¨Στη Ροζ Πόλη”» με το ψευδώνυμο «Τζιμ Μπλου» που ανήκει στον Δημήτρη Κεναμέα από τα  Εκπαιδευτήρια Ατσόγλου Γαλατά Ισθμού Κορίνθου.

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο έργο με τίτλο «Ο Νταής και ο σπασίκλας» με το ψευδώνυμο «Ξωτικό» που ανήκει στον Ορφέα  Πιτσίκο από τα Εκπαιδευτήρια Ατσόγλου Γαλατά Ισθμού Κορίνθου.

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο έργο με τίτλο «Τα μαγικά ταξίδια» με το ψευδώνυμο «Μίνι» που ανήκει στη Αικατερίνη Χατζηθεοδωρίδου- Σιδηροπούλου από το 22ο  Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης  που ισοβαθμεί  με το έργο με τίτλο «Μάθημα ζωής» με το ψευδώνυμο «Severus snape» που ανήκει στο Νικόλα Μαυρωνά από το  Θ΄ Δημοτικό Σχολείο Πάφου.

ΠΟΙΗΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

 Κριτική Επιτροπή: Ιωάννα Χρήστου, Μπακλώρη   Ευαγγελία,  Αλουμανή Κωνσταντίνα

 Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα  με τίτλο «Πάντα θα προσμένουμε εσένα λευτεριά» με το ψευδώνυμο «Θουκυδίδης» που ανήκει στον Νικόλα Μιλτιάδους από το Γυμνάσιο  Αγίου Στυλιανού Στροβόλου Λευκωσίας Κύπρου.

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα  με τίτλο «Ίχνη από όνειρα» με το ψευδώνυμο «Νεφέλη» που ανήκει στην Ευτυχία Παπασσάβα  από το  Νικολαΐδειο Γυμνάσιο Πάφου Κύπρου.

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα  με τίτλο «Η Οδύσσεια ενός πρόσφυγα» με το ψευδώνυμο «Ελπίς» που ανήκει στη Μαρία Κέσκο από το Xenion High School Παραλιμνίου Κύπρου.

 Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα  με τίτλο «Ολόλευκη χιονόσφαιρα» με το ψευδώνυμο «Αννιώ» που ανήκει στην Άννα Κουνελάκη  από το  1ο Γυμνάσιο Σητείας Κρήτης.

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα  με τίτλο «Η μάνα του αγνοούμενου» με το ψευδώνυμο «Ηλιαχτίδα» που ανήκει στη Λένη Μιχαήλ  από το Νικολαΐδειο Γυμνάσιο Πάφου στην Κύπρο.

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα  με τίτλο «Ο δρόμος της ξενιτιάς» με το ψευδώνυμο «Αποχωρισμός» που ανήκει στους Σπύρο Χριστοφόρου και Αλεξία Λυσάνδρου  από το   Γυμνάσιο  Κοκκινοχωρίων Πάνου Ιωάννου στην Κύπρο.

ΔΙΗΓΗΜΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Κριτική Επιτροπή: Λύδια Μπαμπούση, Δημήτριος Γκίκας, Ιωάννης  Στεφανίδης

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο  διήγημα με τίτλο «Το μυστήριο των πυγολαμπίδων» με το ψευδώνυμο «Άλκηστη» που ανήκει στην Αριάδνη-Μαρία Αγγελοπούλου  από  το  13ο Γυμνάσιο Αθηνών.

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ,  στο διήγημα με τίτλο «Μια ζωγραφιά, ένα μενταγιόν, ένα γράμμα και εγώ» με το ψευδώνυμο «Σαπφώ» που ανήκει στη Φωτεινή Αντωνίου από το 4 ο Γυμνάσιο  Λαγκαδά.

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ,  στο διήγημα με τίτλο «Ματωμένα χρόνια» με το ψευδώνυμο «Αυγή» που ανήκει  στη Δαμιανή Κουμενή από το Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού Λάρνακας Κύπρου.

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο διήγημα με τίτλο «Δεκαεφτά γεροντάκια κι ένα παιδί» με το ψευδώνυμο «Καλλίστρατος » που ανήκει στον Γεώργιο Κορδαλή από το Γυμνάσιο Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής.

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο διήγημα με τίτλο «Της μπάμπως το γιατί» με το ψευδώνυμο «Σάμμυ» που ανήκει στη Μαρία Τσάμη από το  Γυμνάσιο Καστοριάς.

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ,  στο διήγημα με τίτλο «Ρελεβέ στην καρδιά μου»  με το ψευδώνυμο «Ελδίνα»   που ανήκει στην Ελένη Νάκου από το Τσίρειο Γυμνάσιο Λεμεσού.

ΠΟΙΗΣΗ ΛΥΚΕΙΟΥ

Κριτική Επιτροπή: Δέσποινα  Παπαδιονυσίου, Εμμανουήλ Μαθιουδάκης,  Μαρία Παναγιωτοπούλου

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Δέησις» με το ψευδώνυμο «Κόνστανς» που ανήκει στην Κωνσταντίνα Εφαπλωματά  από το 3ο Λύκειο Ιωαννίνων  «Επιφάνειος Σχολή».

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Πυρακτωμένη πένα» με το ψευδώνυμο «Ανεμώνη» που ανήκει στη Γιασεμή Τρίχου από το  Γενικό  Λύκειο Πέτρας Λέσβου, που ισοβαθμεί με το ποίημα με τίτλο «Η ζωή, ο θάνατος και άλλες παρεξηγήσεις» με το ψευδώνυμο «Ω.Υ. Πιερότου» που ανήκει στη Μελίνα-Ανθή Ντουχανιάρη από το  1ο ΓΕΛ Ιωαννίνων.

 Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ,  στο ποίημα με τίτλο «Αφαιρεσίες» με το ψευδώνυμο «Λέανδρος» που ανήκει στον Παναγιώτη Νικολίτσα  από το  Γενικό Λύκειο  Αγίας Τριάδας Άργους.

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Εγώ-εαυτός» με το ψευδώνυμο «Φωτόσπαθο» που ανήκει στον Αλέξανδρο Σαγρή από το  Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά.

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ,  στο ποίημα με τίτλο «Ελπίδα ζωοδότης» με το ψευδώνυμο «Αλιζαφάρ» που ανήκει στον Sharifi Elias από το 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας.

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Στη μονή» με το ψευδώνυμο «Απόστολος» που ανήκει στον Απόστολο Μετικαρίδη από το 32ο  ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.  

ΔΙΗΓΗΜΑ ΛΥΚΕΙΟΥ

Κριτική Επιτροπή: Λεμονιά Αντ. Μπαστιάνου,  Χρύσα Πούλου, Νικόλαος Κακαϊδής 

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο διήγημα με τίτλο «Μια μέρα στην Αριστοτέλους» με το ψευδώνυμο «Ιουλία» που ανήκει στη Ρεββέκα Γιαννακίδου από το  Πειραματικό ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο διήγημα με τίτλο «Το σκήνωμα της ψυχής» με το ψευδώνυμο «Ήρως» που ανήκει στον Δημήτριο Ράπτη από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου. 

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο διήγημα με τίτλο «Σεληνόφως» με το ψευδώνυμο «Σεμέλη» που ανήκει στη Βασιλική Κάτσιου από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο διήγημα με τίτλο «Μια αγκαλιά αστέρια» με το ψευδώνυμο «Μπου» που ανήκει στη Δέσποινα – Λαμπρινή  Πάτρα από το Γενικό Λύκειο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο διήγημα με τίτλο «Σημείο Ζωής»  με το ψευδώνυμο «Kate Dark» που ανήκει στην Αικατερίνη Σκούρα από το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, που ισοβαθμεί με το διήγημα με τίτλο «Τώρα που είδα τα όνειρά σου» με το ψευδώνυμο «Μελαχρινό χαμόγελο» που ανήκει στην Ευτυχία Φιλίππου  από το  Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λεμεσού.

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο διήγημα με τίτλο «Λούνα Πιένα» με το ψευδώνυμο «Λούνα» που ανήκει στην Ξένια Σπανάχη  από το  Xenion High School  Παραλιμνίου Κύπρου,   που ισοβαθμεί με το διήγημα με τίτλο «Το χαντάκι» με το ψευδώνυμο «Αντώνης Βελγός» που ανήκει στον Μάρκο Γιαπάνη από το Λύκειο Κύκκου Πάφου.

ΑΓΓΛΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ

Κριτική Επιτροπή: Λεωνίδας Χαζίρογλου, Μαριάνθη Αναστασιάδου,  Αγγελική Μελίτσα

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Be your own hero» με το ψευδώνυμο «George Pianistas» που ανήκει στον Γιώργο Μιχαηλίδη από  την Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας.                                          .

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Temtation» με το ψευδώνυμο «Douglas» που ανήκει στον Σάββα Καραγιώργο από  το  ΓΕΛ  Σερβίων Κοζάνης .                                      

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο άτιτλο ποίημα με το ψευδώνυμο «Thirteen» που ανήκει στον Αντρέα Ουρμπανίσκι από το 1ο ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης.

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Reflecting on life» με το ψευδώνυμο «Introvert» που ανήκει στον  Διονύση Ευαγγέλου,  από  το  Γυμνάσιο Aγίου Στυλιανού  Στρόβολου Κύπρου.

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «The Rose in the flame» με το ψευδώνυμο «Lola»  που ανήκει στην Έλλη Παπά από  το  Byron College Αθηνών.

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Newborn Soul» με το ψευδώνυμο «Γιώργος  Β2» που ανήκει στον  Γιώργο Καραδημητρίου από  τα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ Β. ΤΖΟΚΑΣ                              ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΟΡΛΙΔΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΠΟΙΗΣΗ – ΔΙΗΓΗΜΑ  Α΄-Β΄-Γ΄-ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΠΟΙΗΣΗ  Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΔΙΗΓΗΜΑ   Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΠΟΙΗΣΗ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΔΙΗΓΗΜΑ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΠΟΙΗΣΗ  ΛΥΚΕΙΟΥ

ΔΙΗΓΗΜΑ  ΛΥΚΕΙΟΥ

ΑΓΓΛΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ

 

 

 

Αρχεία