Το αρχαιότερο Ελληνικό λογοτεχνικό σωματείο – Έτος ιδρύσεως 1930
  
Επόμενη εκδήλωση

Monthly Archives: November 2021

Αποτελέσματα Πανελλήνιου και Παγκύπριου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ενηλίκων της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών 2021

ΘΕΜΑ:   “200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (1821-2021)”

  1. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «Υπογραφή Ελευθερίας», με το ψευδώνυμο «Αρεθουσιάς» που ανήκει στην κα Αγγελική Σταματούκου, που ισοβαθμεί με το ποίημα «Λιτανεία Ηρώων» με το ψευδώνυμο «Ιλαρίων Ιλιάδης» που ανήκει στον πατέρα Ηλία Μάκο.

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «Αστέρι», με το ψευδώνυμο «Ιουλιανός» που ανήκει στον κ. Μιλτιάδη Ντόβα, που ισοβαθμεί με το ποίημα «Ήρθε η ώρα» με το ψευδώνυμο «Γλαυκά Πελάγη» που ανήκει στην κα Ελένη Καμπά.

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «1821», με το ψευδώνυμο «Αστέρι», που ανήκει στην κα Παρασκευή Τσουπαροπούλου, που ισοβαθμεί με το ποίημα «Ελευθερία Ή Θάνατος-Ελλάς και Εικοσιένα» με το ψευδώνυμο «Ανακρέων» που ανήκει στον κ. Θεοφάνη Μπογιάννο ο Ρόδιος.

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Η δύναμη της Ελληνικής Ψυχής», με το ψευδώνυμο «Αετόπουλο» που ανήκει στην κα Φυλλίτσα-Αθηναΐς Αναπνιώτου που ισοβαθμεί με το ποίημα «Η Έξοδος του Μεσολογγίου» με το ψευδώνυμο «Ελευθερία» που ανήκει στην κα Βάσω Τριανταφυλλίδου-Κηπουρού.

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Στον Λόρδο Μπάιρον… Μ’ ευγνωμοσύνη», με το ψευδώνυμο «ΝΤΟΡΟΣ» που ανήκει στον κ. Τηλέμαχο Σιέμο.

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Η νίκη της ψυχής», με το ψευδώνυμο «Ηλίανθος» που ανήκει στον κ. Άθω Χατζηματθαίου.

  1. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο διήγημα «Η Τούρνα» με το ψευδώνυμο «Ελπιδοφόρος» που ανήκει στον κ. Ευάγγελο Πολ. Γιαννικόπουλο.

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ    στο διήγημα «Φωτιά» με το ψευδώνυμο «Φωτάκος» που ανήκει στον κ. Αλέξανδρο Νίκα.

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ     στο διήγημα «Ο Αγωνιστής Πλάτανος», με το ψευδώνυμο «Χρονοδιαβάτης» που ανήκει στην κα Φυλλίτσα-Αθηναΐς Αναπνιώτου.

  1. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΙΚΟΥ – ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο πόνημα «Τα Δωδεκάνησα και η Ελληνική Επανάσταση» με το ψευδώνυμο «Φιλίστωρ» που ανήκει στον κ. Θεοφάνη Μπογιάννο ο Ρόδιος.

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ    στο πόνημα «Με οδηγό το ’21» με το ψευδώνυμο «Προμαχώνας» που ανήκει στον κ. Σωτήρη Λ. Δημητρίου.

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ     στο πόνημα «Ο καπετάν Καλόγηρος» με το ψευδώνυμο «Επαναστάτης», που ανήκει στην κα Φιλλίτσα-Αθηναΐς Αναπνιώτου.

  1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ απονέμεται στην κα Ντιάνα Νασιοπούλου-Παπαγεωργίου, για το συνολικό παιδικό έργο της που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Οσελότος» και την εικονογράφηση έκανε η ίδια.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Αρχεία