Το αρχαιότερο Ελληνικό λογοτεχνικό σωματείο – Έτος ιδρύσεως 1930
  
Επόμενη εκδήλωση

Μικροί λογοτέχνες παρουσιάζουν μεγάλα έργα

P1020082

Τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014,  στις 6:30  μ. μ. πραγματοποιήθηκε στην  αίθουσα της Χ.Α.Ν. η εκδήλωση  της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών που ήταν αφιερωμένη στους διακριθέντες μαθητές των Πανελλήνιων και Παγκύπριων Διαγωνισμών Ποίησης και Διηγήματος  για Παιδιά και Εφήβους των ετών 2012 και 2013.  Οι μαθητές παρουσίασαν τα βραβευμένα έργα τους και χειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους  στην κατάμεστη αίθουσα.

P1020086

Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία της Αντιπροέδρου, κ. Πολυξένης Γιάχου, όπου παρουσίασε στοιχεία για την πορεία του διαγωνισμού και τη μεγάλη ανταπόκρισή του σε μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς από Ελλάδα και Κύπρο.

P1020085

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, κατά το σχολικό έτος 2012-2013 ο διαγωνισμός πλησίασε τις 1000 συμμετοχές μαθητών και δόθηκαν συνολικά  34 διακρίσεις,  9 σε Κύπριους μαθητές και 25 σε μαθητές από όλη την Ελλάδα. Κατά το σχολικό έτος  2013-2014  ο διαγωνισμός  είχε 3000  συμμετοχές   και,  καθώς έγινε διαχωρισμός των μικρών  από τις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου από το Λύκειο,  δόθηκαν  συνολικά 61 διακρίσεις, 14 σε Κύπριους μαθητές και 52 σε μαθητές από όλη την Ελλάδα.

P1020084

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και παρουσίασαν τα έργα τους    οι μαθητές: Τουλή Βασιλική από τη Γεννάδειο Σχολή, Ζάκα Μαιρηλίντα  από το 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Φριλίγκος  Θοδωρής   από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης, Γκίκας Στυλιανός   από τα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια «Μάνεση» Νέου Ηρακλείου Αττικής, Τριανταφύλλη Ευφροσύνη από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, Γκουρνέλου Πελαγία από το 90ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών , Φασουλή Στέλλα από το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Παιδαγωγική» στον Πειραιά , Γενναδίου Νιόβη  από το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Παιδαγωγική» στον Πειραιά , Νικολόπουλος  Παναγιώτης  από το Κολλέγιο Ψυχικού, Μουλλάλλι Ερσιόλα από το 90ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Τσουκαλά Γεωργία από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας  Σμύρνης, Παναγοπούλου Σταματούλα από το 81ο Δημοτικό Σχολείο  Αθηνών, Γκίκα Αικατερίνη από τα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια «Μάνεση» Νέου Ηρακλείου Αττικής, Βατσίλα Δωροθέα από  το 6ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, Παναγούλια Ελευθέριο  από το 166ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Χονδρογιάννης  Σπυρίδωνας   από το 166ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Χαραλαμπόπουλο Δημήτριος από το  2ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης, Τζανακάκη Εύα από το 2ο Γυμνάσιο  Ελληνικού  Ντάρας  Δημήτριος από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, Μουρούτης  Σπύρος  από το  2ο  Λύκειο Βριλησσίων, Κατσάρας Ανδρέας από  το  Γενικό  Λύκειο  Καμένων  Βούρλων,  Αρναούτογλου Βύρωνας από   το Λεόντειο  Λύκειο Νέας Σμύρνης, Σπύρου Βασιλική από το   2ο  Γενικό  Λύκειο Αμαρουσίου, Αργυρού Ανατολή  από 2ο Γυμνάσιο Νίκαιας «Μαριάνθη Σκαλά και  Τσαγκάρης  Χρήστος  από το Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά.

P1010894

Ευχαριστούμε τους μικρούς λογοτέχνες  για την όμορφη βραδιά που μας χάρισαν και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία  σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Θερμά συγχαρητήρια στον Κοσμήτορα κ. Λεωνίδα Χαζίρογλου, την Ταμία κ. Αγαπούλα Ευθυμιοπούλου, τον Γενικό Γραμματέα κ. Απόστολο Φορλίδα και την Έφορο Βιβλιοθήκης κ. Άννα Μοσχονίδου για τον άριστο συντονισμό της εκδήλωσης.

Αρχεία