Το αρχαιότερο Ελληνικό λογοτεχνικό σωματείο – Έτος ιδρύσεως 1930
  
Επόμενη εκδήλωση

Δελτία τύπου

Βράβευση μαθητών – λογοτεχνών

 

A_1_~1

Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών μετά την επιτυχία του περσινού Πανελλήνιου και Πανγκύπριου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος για Παιδιά και Εφήβους, οργάνωσε τον δεύτερο φέτος. Το απόγευμα λοιπόν της 21ης Μαρτίου, παγκόσμιας ημέρας ποίησης, στην αίθουσα «Κωστής Παλαμάς» του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», βράβευσε τους διακριθέντες μαθητές του φετινού διαγωνισμού.

Η τελετή άρχισε με τη χαιρετιστήρια ομιλία του κ. Λευτέρη Τζόκα προέδρου της Ένωσης, που εκτός των άλλων ανέφερε πως το διοικητικό Συμβούλιο είχε κάνει δεκτή την πρόταση το 2012 των κ.κ. Πολυξένης Γιάχου και Αγαπούλας Ευθυμιοπούλου, εκπαιδευτικών, μελών τότε και αντιπροέδρου και ταμία αντιστοίχως σήμερα, για την οργάνωση διαγωνισμού που θεσμοθετήθηκε τελικά να διενεργείται κάθε χρόνο. Στη συνέχεια η κα Γιάχου ανέπτυξε το ενδιαφέρον θέμα «Ο λογοτεχνικός διαγωνισμός, οι συντελεστές του και το όραμα για το μέλλον» και η κ. Ευθυμιοπούλου το επίκαιρο θέμα «Τα έργα των παιδιών».

Απονεμήθηκαν 60 βραβεία και έπαινοι, δύο ειδικά βραβεία σε δύο δημοτικά της Αθήνας, το 34ο και το 70ο,  που πρώτευσαν στις συμμετοχές, τα τιμητικά διπλώματα στα μέλη των κριτικών επιτροπών και τρεις χιλιάδες αναμνηστικά διπλώματα σε όλα τα παιδιά που διαγωνίστηκαν.

Ο πολύς μεγάλος αριθμός υποψηφίων, τρεις χιλιάδες μαθητές, στο φετινό διαγωνισμό δείχνει τη δίψα των παιδιών μας για τα ελληνικά γράμματα! Οι πνευματικοί φορείς λοιπόν αλλά και το κράτος βέβαια, που όμως έλαμψε δια της απουσίας του από αυτή την ελπιδοφόρα τελετή, οφείλουν να τα βοηθούν.

Άξιοι συγχαρητηρίων και ευχαριστιών γι’ αυτή την πρωτοβουλία και την άριστη οργάνωση αυτού του διαγωνισμού είναι ο κ. Λευτέρης Τζόκας πρόεδρος, η κα Πολυξένη Γιάχου αντιπρόεδρος, ο κ. Σταύρος Σταύρου γενικός γραμματέας, η κα Αγαπούλα Ευθυμιοπούλου ταμίας, ο κ. Λεωνίδας Χαζίρογλου κοσμήτορας και ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, καθώς και τα μέλη των κριτικών επιτροπών για το τιτάνιο έργο τους να αξιολογήσουν 3.000 πνευματικές εργασίες.

Φρίξος Δήμου, πλοίαρχος Ε.Ν.

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ)

 

Αρχεία